Niculescu: Nu sunt erou

Apropo.ro / 30.11.2006, 10:12
Niculescu: Nu sunt erou
Atacantul echipei Dinamo, Claudiu Niculescu, a declarat ca nu dorește sa fie considerat un erou, deși a marcat cele doua goluri în partida cu Bayer Leverkusen, scor 2-1, rezultat în urma caruia formația din Șoseaua Ștefan cel Mare și-a asigurat calificarea în

Atacantul echipei Dinamo, Claudiu Niculescu, a declarat ca nu dorește sa fie considerat un erou, deși a marcat cele doua goluri în partida cu Bayer Leverkusen, scor 2-1, rezultat în urma caruia formația din Șoseaua Ștefan cel Mare și-a asigurat calificarea în 16-imile Cupei UEFA.

„Am mai trait momente frumoase la Dinamo, dar parca niciunul nu se compara cu acesta. Practic, traiesc niște momente de vis. În primul rând, pentru ca am reușit sa marchez cele doua goluri cu care ne-am calificat în primavara europeana. Va rog sa nu ma considerați un erou. Eroi suntem toți. Sper sa mai apuc sa joc 4-5 ani și abia apoi putem vorbi despre statui”, a declarat Niculescu, la finalul partidei disputate, miercuri, pe stadionul Dinamo, în etapa a IV-a a grupei B din Cupa UEFA.

Niculescu a subliniat ca dinamoviștii vor aborda mai relaxați meciul cu Tottenham, din ultima etapa a grupei B, programat la 14 decembrie, la Londra. „Vom merge mult mai relaxați la Londra, pentru ca suntem deja calificați, iar atunci îți cam iese totul. A fost foarte greu, pentru ca la prima vedere am jucat într-o grupa de Liga Campionilor”, a punctat atacantul dinamovist, care a fost așteptat la ieșirea de la vestiare de iubita sa, Diana Munteanu.

Întrebat daca mai vrea sa plece de la Dinamo, dupa ce a reușit sa se califice în primavara europeana, pentru prima oara dupa 17 ani, Claudiu Niculescu a raspuns: „A fost acea ratacire a mea de la începutul campionatului, iar acum chiar nu-mi doresc sa plec de la Dinamo. Am dovedit ca aceasta echipa are valoare și nu trebuie sa o mai demonstram înca o data. Suntem în stare de orice”.

Jucatorii dinamoviști au sarbatorit calificarea în 16-imile Cupei UEFA în vestiar, unde au baut bere și șampanie.

„Se poate spune ca am intrat în istorie cu acesta performanța. Nu pot sa-mi exprim bucuria. Înca nu realizez rezultatul acesta. Sper sa ajungem cât mai sus. Am sarbatorit în vestiar cu șampanie”, a declarat fundașul Ștefan Radu.

„Șampania e foarte buna, ținând cont ca de 17 ani acest club nu a mai simțit gustul performanței. Dupa atâta munca meritam și noi puțina satisfacție”, a declarat și atacantul Ionel Ganea.

Jucatorul dinamovist a menționat ca singura varianta luata în calcul pentru meciul cu Bayer Leverkusen a fost victoria, deși Dinamo s-ar fi calificat în primavara europeana și în eventualitatea unei remize. „Speram sa câștigam la Tottenham, pentru ca ar fi pacat de munca depusa pâna acum. Noi, jucatorii, nu ne-am gândit la bani, ci doar la performanța, sa intram și noi în istoria lui Dinamo. Vom ajunge și noi, fotbalul românesc, la nivelul Germaniei, daca se va schimba și mentalitatea jucatorilor români. Așteptam și provincia sa confirme”, a punctat Ganea.

Întrebat daca se mai gândește la o posibila desparțire de Dinamo în pauza competiționala din iarna, Ganea a raspuns: „Vreau sa-l felicit pe domnul Borcea ca a înțeles ca trebuie sa plateasca performanța. Eu nu am venit la Dinamo sa-mi bat joc de mine sau de acest club, ci sa fac performanța”.

Ionel Ganea a precizat ca și-ar dori sa joace cu Dinamo în finala Cupei UEFA, însa a subliniat ca nu ar dori ca formația din Șoseaua Ștefan cel Mare sa întâlneasca o echipa româneasca în fazele superioare ale C2: „Orice jucator își dorește sa joace o finala la acest nivel. Sincer, nu aș vrea sa întâlnesc nicio echipa româneasca în UEFA, dar îmi doresc din tot sufletul sa se califice și Rapidul. Nu cred ca Steaua va ajunge în finala Cupei UEFA. De ce? Nu cred ca va ajunge pentru ca nu va ajunge și gata. Nu vreau sa vorbesc despre Steaua”.

Mijlocașul Andrei Margaritescu a apreciat ca prima partida disputata de Dinamo pe teren propriu în grupa B a Cupei UEFA, cu Beșiktaș Istanbul, a fost mai dificila decât cea cu Bayer Leverkusen. „Mi-aș dori orice adversar, la nivelul asta nu este mare diferența. N-aș dori sa jucam cu Steaua în primavara, poate mai încolo. A fost greu cu Leverkusen, dar Beșiktaș a fost un adversar mai dificil”, a subliniat Margaritescu, adaugând ca și-ar dori sa joace cu Dinamo în finala Cupei UEFA, însa nu sa lupte pentru trofeu cu o echipa româneasca.

Niculescu l-a egalat pe Georgescu la goluri reușite pentru Dinamo în Europa

Atacantul echipei Dinamo, Claudiu Niculescu, l-a egalat pe Dudu Georgescu în clasamentul all-time al celor mai buni marcatori ai formației bucureștene în cupele europene.

Prin cele doua goluri reușite în partida cu Bayer Leverkusen, scor 2-1 pentru Dinamo, în etapa a IV-a a grupei B a Cupei UEFA, Niculescu a ajuns la 17 goluri marcate în cupele europene.

Pe de alta parte, antrenorul Mircea Rednic a obținut o noua calificare cu Dinamo în primavara europeana, dupa ce în sezonul 1989-1990 a facut parte din echipa care a ajuns pâna în semifinalele Cupei Cupelor. Echipa Dinamo a fost eliminata atunci de Anderlecht Bruxelles, cu scorul general de 2-0 (1-0 la București, și 1-0 la Bruxelles). Aceasta a fost ultima prezența a formației Dinamo în primavara europeana.

Borcea: „Vreau sa jucam cu Steaua oriunde, oricând și la orice ora”

Directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat ca ar vrea sa întâlneasca formația Steaua București „oriunde, oricând și la orice ora”, raspunzând astfel la întrebarea în ce faza ar dori sa joace în compania formației steliste în Cupa UEFA.

„Oriunde, oricând și la orice ora și va bate Dinamo”, a raspuns Borcea la întrebarea în ce faza a competiției ar vrea sa întâlneasca pe Steaua, dupa ce Dinamo și-a asigurat calificarea în 16-imile de finala ale Cupei UEFA, în urma victoriei, cu scorul de 2-1, în fața formației Bayer Leverkusen. 

Referitor la calificarea în 16-imile Cupei UEFA, Borcea a spus ca Dinamo a demonstrat ca este cea mai valoroasa echipa din România. „Aceasta calificare reprezinta enorm pentru Dinamo, pentru ca au fost momente când nimeni nu ne dadea nicio șansa sa trecem de aceasta grupa, pe care eu o consider una de Liga Campionilor. La Tottenham mergem sa câștigam, pentru ca este un antrenament util pentru LC. Nu vom merge în vizita. Vreau sa terminam toate meciurile din grupa fara înfrângere”, a spus Borcea.

Oficialul dinamovist a adaugat ca este foarte important pentru fotbalul românesc ca toate cele trei echipe, Steaua, Dinamo și Rapid, sa fie prezente în primavara europeana. 

Vasile Turcu vrea ca Dinamo sa ocupe primul loc în grupa B a Cupei UEFA

Acționarul FC Dinamo Vasile Turcu a declarat, miercuri, dupa ce Dinamo și-a asigurat calificarea în 16-imile Cupei UEFA, dupa victoria din meciul cu Bayer Leverkusen, scor 2-1, ca își dorește ca formația din Șoseaua Ștefan cel Mare sa câștige și cu Tottenham și sa încheie grupa G pe locul întâi.

„E normal ca, dupa rezultat și dupa cum a jucat echipa, sa fiu fericit. Mergem la Tottenham sa luam trei puncte, sa mergem la tragerea la sorți de pe primul loc din grupa. Este cel mai bun rezultat al echipei Dinamo din ultimii 16 ani și trebuie sa ne bucuram pentru asta”, a spus Turcu.

Directorul general al Federației Române de Fotbal (FRF), Ionuț Lupescu, a afirmat ca a ținut cu Dinamo la meciul cu Leverkusen, dar ca i-ar fi parut bine și daca germanii ar fi reușit sa egaleze. „Am ținut în primul rând cu Dinamo, sigur, dar m-aș fi bucurat ca și Leverkusen sa mai dea un gol, pentru ca toata lumea sa fie fericita”, a declarat oficialul FRF, care în cariera sa de jucator a evoluat atât la Dinamo, cât și la Bayer Leverkusen.

Lupescu spera ca Rapid sa se alature în 16-imile Cupei UEFA echipelor Dinamo și Steaua, aceasta din urma ca ocupanta a locului trei în grupa E din Liga Campionilor, dupa meciul pe care îl va susține, joi, în deplasare, împotriva formației Panathinaikos Atena, în grupa B a C2. „Sper ca și Rapidul sa li se alature mâine și sa depașim Portugalia în clasamentul coeficienților UEFA. Sper ca una dintre cele trei echipe românești sa ajunga în finala sezonul acesta”, a adaugat Lupescu.

La plecarea de la stadionul Dinamo, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat ca a fost convins ca formația antrenata de Mircea Rednic va învinge pe Bayer Leverkusen și se va califica în primavara europeana. „Dinamo a aratat ca o echipa puternica, a jucat bine, dovada ca nemții nu au tras niciun șut pe spațiul porții. Dinamo are organizare buna, mai puțin câțiva huligani din galerie care nu au ce cauta pe un stadion de fotbal. Sigur depașim Germania la coeficient”, a declarat Dragomir.

În timp ce acorda declarații, Dumitru Dragomir a fost înjurat de suporterii dinamoviști, ceea ce l-a determinat pe șeful LPF sa întrerupa dialogul cu presa. „Hai, ca nu se mai poate cu o mâna de derbedei”, a încheiat Dragomir.

Mediafax