Niculescu: Vreau sa marchez și la naționala

Apropo.ro / 29.05.2007, 09:14
Niculescu: Vreau sa marchez și la naționala
Atacantul Claudiu Niculescu a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presa organizate dupa reunirea echipei naționale, ca nu ar fi un sezon împlinit pentru el daca nu va marca un gol și pentru prima reprezentativa în dubla cu Slovenia, dupa succesele obținute

Atacantul Claudiu Niculescu a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presa organizate dupa reunirea echipei naționale, ca nu ar fi un sezon împlinit pentru el daca nu va marca un gol și pentru prima reprezentativa în dubla cu Slovenia, dupa succesele obținute cu formația Dinamo.

„Eu am un vis, acela de a marca pentru echipa naționala. Trebuie sa sparg și eu gheața. Daca domnul Pițurca va apela la mine, voi face tot posibilul sa însciu în poarta Sloveniei. Pentru mine acesta este cel mai bun sezon al carierei, am câștigat titlul de campion cu Dinamo, ne-am calificat în primavara europeana, am doborât câteva recorduri, am batut în Ghencea și în Giulești, am ieșit golgheter, iar acum a venit și aceasta convocare. Dar parca sezonul n-ar fi așa de împlinit daca nu marchez și eu un gol pentru echipa naționala. Îmi doresc foarte mult acest lucru, sa dea Dumnezeu sa-mi iasa. Ar fi ceva extraordinar pentru mine sa marchez, ar fi de vis sa câștigam toate cele șase puncte cu Slovenia. Așa aș avea și o vacanța perfecta”, a spus atacantul dinamovist.

Claudiu Niculescu a recunoscut ca în ultimele partide din campionat nu a mai avut motivația necesara de a juca, dar a precizat ca la echipa naționala va fi concentrat suta la suta. „Au fost meciuri fara miza și am fost poate puțin mai relaxat. Cu toate acestea am reușit sa marchez câteva goluri. Sper sa o fac acum și la naționala unde voi fi concentrat suta la suta”, a adaugat Niculescu

Atacantul formației Dinamo susține ca echipa naționala va marca sigur în partida din deplasare cu Slovenia. „În meciul din Slovenia sigur vom avea ocazii și sigur vom marca. Eu am încredere ca vom obține un rezultat bun acolo. Cu toate acestea este dificil sa învingi aceeași echipa de doua ori în patru zile. Dar cu multa munca, ambiție și puțin noroc putem câștiga ambele partide. Iar daca Bulgaria s-ar încurca, atunci ar fi perfect”, a menționat Niculescu.

Capitanul echipei naționale, Cristian Chivu, a declarat ca s-ar bucura ca, dupa dubla întâlnire cu reprezentativa Sloveniei, România sa fie a doua favorita la calificare, nu neaparat prima. „Ar fi frumos ca Bulgaria sa piarda, e ușor de facut calcule, însa e mai greu în teren. Eu m-aș bucura sa fim și a doua favorita la calificare, nu prima. Acum sa speram ca vom obține ceea ce ne dorim”, a spus Chivu.

Fundașul formației AS Roma a adaugat ca jucatorii echipei naționale a României nu își privesc de sus adversarii din urmatoarele doua partide. „Noi nu am privit și nu privim pe nimeni de sus. Nici nu avem dreptul sa privim de sus atât timp cât șapte ani am stat acasa și nu ne-am calificat la niciun turneu final. Noi ramânem cu picioarele pe pamânt, așa cum am fost tot timpul. Trebuie sa fim atenți și atunci cu siguranța vom obține un rezultat favorabil”, a adaugat fundașul, precizând ca în ultimele doua saptamâni s-a gândit numai la dubla cu Slovenia.

Referitor la revenirea atacantului Ruud van Nistelrooy în echipa naționala a Olandei, Cristian Chivu a afirmat: „A revenit la naționala? Nu cred. El a zis doar ca vrea sa joace în meciul cu România. Dar oricum, asta nu e problema noastra, e problema lor”.

Jucatorul echipei Auxerre, Daniel Niculae, este de parere ca în partida cu Slovenia nu este important cine marcheaza, ci victoria echipei naționale a României. „Noi trebuie sa ne facem datoria și sa ne ajutam echipa. Nu ne dorim sa înscriem noi, ca atacanți, ci dorim cele trei puncte pentru naționala. Ne-am dori sa avem o singura ocazie pe meci și sa înscriem sau sa oferim unui coleg o pasa decisiva pentru a câștiga echipa naționala”, a spus atacantul.

Niculae a menționat ca dubla cu Slovenia nu trebuie comparata cu o dubla din cupele europene. „Nu seamana cu o dubla europeana pentru ca acolo te poți califica și cu doua rezultate de egalitate. Iar noi acum avem nevoie de doua victorii. Nu trebuie sa gândim meciurile ca o dubla europeana”, a adaugat Daniel Niculae.

Portarul Bogdan Lobonț a afirmat ca jucatorii echipei naționale nu trebuie sa se gândeasca partidele pe care le disputa selecționata Bulgariei pe 2 și 6 iunie cu Belarus. „Normal ca prin orice pas greșit al lor cresc șansele noastre. Dar noi trebuie sa ne gândim ce facem noi, nu ce fac contracandidatele noastre la calificare. O sa fie greu cu Slovenia, dar noi ne dorim maxim din cele doua jocuri”, a spus portarul.

La reunirea echipei naționale de la Centrul de Fotbal Mogoșoaia au fost prezenți 15 jucatori, restul de 7 urmând sa soseasca în cursul zilei de astazi. Cei șapte sunt stranierii Cosmin Contra, Gabriel Tamaș, Razvan Raț, Paul Codrea, Laurențiu Roșu, Adrian Mutu și Ciprian Marica.

Echipa naționala a României va întâlni reprezentativa Sloveniei la 2 și 6 iunie, primul meci urmând sa se dispute la Celje, la ora 21.45, iar al doilea la Timișoara, la ora 21.00, în grupa G a preliminariilor CE 2008.

Mediafax