Nightwish îşi promovează albumul “Endless Forms Most Beautiful” şi la Bucureşti

Apropo.ro / 12.03.2015, 17:00
Nightwish îşi promovează albumul “Endless Forms Most Beautiful” şi la Bucureşti
Nightwish porneşte la finalul acestui an în turneu cu o nouă producţie, un convoi de tiruri angrenate în cel mai ambiţios proiect de până astăzi al formaţiei, pe un traseu care include un concert în Bucureşti, la scurt timp după Praga.

Turneul va continua prin Budapesta şi se va încheia cu un show pe Wembley Arenă. ARTmania prezintă concertul din România pe 10 decembrie 2015, unul dintre cele 20 de show-uri organizate în turneul de promovare Endless Forms Most Beautiful.

Cu România inclusă în itinerar, eforturile organizării turneului au fost considerabil sprijinite de entuziasmul artiştilor pentru fanii romani şi de motivaţia echipei ARTmania, care şi-a propus să organizeze în anul aniversar cât mai multe concerte pentru publicul său dedicat.

Biletele pentru România, Serbia şi Bulgaria s-au pus deja în vânzare în reţelele partenere ARTmania, iar detaliile sunt publicate online pe www.nightwish.artmania.ro
 
Artiştii invitaţi pentru încălzirea atmosferei concertelor Nightwish din acest turneu sunt chiar Arch Enemy şi Amorphis, care aduc evenimentul aproape de nivelul unui festival ideal pentru publicul fidel muzicii metal.

 “Endless Forms Most Beautiful”, albumul de studio cu numărul opt al celei mai cunoscute trupe de symphonic power metal, va fi lansat în Europa pe 27 martie 2015.  Este primul disc al formaţiei cu nouă solista, Floor Jansen şi alături de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat, la cel de membru cu drepturi depline.

 Este şi primul material fără bateristul Jukka Nevelainen, care a luat o pauză de la activitatea formaţiei din cauza insomniei cronice de care suferă, fiind nevoit să abandoneze înregistrările albumului şi turneul mondial de promovare al acestuia. Astfel, partea de percuţie a fost preluată de Kai Hahto, cel pe care fanii ARTmania l-au putut vedea alături de Swallow The Sun la ARTmania Festival Sibiu 2010.

Albumul a fost inspirat, declară Tuomas Holopainen, de un citat celebru din cartea “Originea speciilor”, publicată de naturalistul Charles Darwin în 1859: “Endless Forms Most Beautiful” (în traducere, “forme nenumărate dintre cele mai frumoase”) descrie evoluţia speciilor de la un strămoş unic comun către cele mai variate organisme vii.