Nina Cassian: „Am iubit iubirea insasi, de la 5 ani” (Video)

Apropo.ro / 13.11.2008, 12:13
Nina Cassian:
Nina Cassian a revenit in Romania pentru a lansa doua carti, "Confidente fictive" si "Spectacol in aer liber".

Scriitoarea Nina Cassian a lansat, luni seara, doua carti, "Confidente fictive", o colectie de nuvele de dragoste, si "Spectacol in aer liber", o antologie de poezie, ambele publicate de editura Tango.

La intalnirera cu autoarea, care a avut loc in Sala Ronda a Hotelului Intercontinental, a venit lume multa, reprezentanti media, cititori fideli dar si persoane publice, printre care Daniela Nane si Daciana Sarbu.

Nina Cassian s-a bucurat de caldura cu care a fost primita: "Am avut impresia ca Romania nu a avut nevoie de mine, am avut impresia ca tara m-a uitat", a spus aceasta, multumindu-le celor prezenti in sala.

Intrebata ce iubeste cel mai mult in viata aceasta a declarat: "Am iubit iubirea insasi, de la 5 ani, cand eram indragostita de baiatul din vecini, care avea o bicicleta cu roti tricolor".

Scriitoarea regreta ca nu a reusit sa schimbe lumea, asa cum si-a dorit : "Imi pare rau ca n-am schimbat lumea. Credeam ca, daca ma aflu in treaba, pot schimba ceva", a spus Nina Cassian.

"Aceasta intalnire este, cumva, premonitorie. Am senzatia unei intalniri de adio. Mansarda mai functioneaza, dar restul este o ruina. Am un sentiment de ramas-bun", a mai adaugat aceasta.

 

 

La finalul intalnirii, Nina Cassian a avut parte de o frumoasa surpriza. Avand in vedere ca peste doua saptamani autoarea isi serbeaza ziua de nastere, organizatorii i-au adus un tort in forma a doua carti, intitulate "Confidente fictive" si "Spectacol in aer liber".

Foto: Imagine: Mediafax Foto

 

Imagine: Catalin Sanda; Montaj: Andrei Dinu

COMEDIA ELECTORALA ESTE DOAR LA APROPO.RO! CLICK AICI

Comedia Electorala

Â