Ninsoarea paralizează țările din nord-vestul Europei

De: Marian Andrei / 12.03.2013, 17:50
Ninsoarea paralizează țările din nord-vestul Europei
Ninsorile neobișnuite pentru acest sezon au perturbat puternic transporturile în tot nord-vestul Europei, determinând închiderea aeroportului din Frankfurt și blocarea a mii de automobile pe drumuri acoperite de gheață.

Franța, Marea Britanie, Belgia, Olanda și Germania sunt țările cele mai afectate de aceste intemperii neobișnuite de la începutul primăverii.

Pe vremea apropo găsești timpul probabil pentru București și alte orașe

Toată partea de nord și de vest a Franței a fost afectată de aceste ninsori, „remarcabile, în acest anotimp, atât prin cantitățil, cât și prin durată”, potrivit Météo France. Cursurile au fost suspendate în școlile și liceele din nordul țării, iar transporturile, atât pe șosele cât și pe căile ferate, au fost serios afectate.

Și în sudul Angliei legăturile rutiere, feroviare și aeriene au fost puternic perturbate de zăpadă și gheață. Zeci de șoferi și-au abandonat vehiculele pe autostrăzile M2 și A23.

În Germania, ninsorile au antrenat închiderea aeroportului din Frankfurt, al treilea ca importanță în Europa, dar au afectat și transporturile publice, mai multe trenuri fiind anulate sau suferind întârzieri. O persoană a murit și mai multe au fost grav rănite din cauza unor accidente cauzate de polei, a anunțat poliția germană.

Același scenariu s-a întâmplat în Belgia, unde numeroase axe rutiere erau acoperite de polei, dar și în Olanda, unde stratul de zece centimetri de zăpadăa provocat blocaje importante pe drumurile din sudul țării.