Ninsorile abundente genereaza avalanse in Italia

Apropo.ro / 14.01.2008, 10:47
Ninsorile abundente genereaza avalanse in Italia
Ninsorile abundente din ultimele zile au determinat producerea unor avalanse in nordul Italiei, in timp ce in Alpii francezi acestea au generat probleme de trafic.

Ninsorile abundente din ultimele zile au determinat producerea unor avalanse in nordul Italiei, soldate duminica dupa-amiaza cu moartea a trei pesoane, in timp ce in Alpii francezi, acestea au generat probleme de trafic, relateaza AFP.

O avalansa s-a soldat cu moartea a trei persoane duminica dupa-amiaza in regiunea Brescia din nordul Italiei, a anuntat postul de televiziune Sky TG-24, potrivit caruia o a patra persoana este data disparuta.

Avalansa a surprins un grup de 11 persoane, toate originare din regiune, care se deplasau la o altitudine de circa 2.000 de metri pe zece snowmobile ale caror motoare erau oprite in momentul dramei, a declarat un politist italian pentru postul de televiziune citat.

Sapte dintre persoane au putut fi salvate.

Un schior a murit duminica dimineata la Trentin, in nordul Italiei, in urma producerii unei alte avalanse.

Riscul declansarii de avalanse este ridicat in nordul Italiei din cauza recentelor caderi de zapada, autoritatile locale fiind in stare de alerta.

Caderile masive de zapada se inregistreaza si in Alpii francezi, acestea determinand blocarea temporara a singurei cai de acces spre statiunea Isola 2000, situata in sud-estul Frantiei, in timp ce doi schiori au murit in urma unei avalanse produse in regiunea Isere.