Ninsorile au pus stăpânire pe întreaga Europă

De: Carmen Ulian / 29.12.2014, 16:00
Ninsorile au pus stăpânire pe întreaga Europă
Mii de șoferi și turiști au rămas blocați și numeroase locuințe au fost private de electricitate în condițiile în care mai multe țări europene se confruntă cu ninsori, ploi și temperaturi scăzute, care au cauzat accidente soldate cu victime.

Marea Britanie a înregistrat în noaptea de duminică spre luni cea mai scăzută temperatură din acest an, iar autoritățile au emis un avertisment privind formarea de gheață în estul regiunii Midlands, în condițiile în care plouă și este foarte frig, relatează cotidianul Metro în ediția electronică.

Ploaia urmată de îngheț a provocat haos pe drumuri la sfârșitul săptămânii, iar numeroși șoferi din Sheffield au fost nevoiți să își abandoneze mașinile după ce au rămas înzăpeziți.

Autoritățile din Ungaria au emis de asemenea avertizări de vreme rea pentru vestul și sud-vestul țării, iar șoferii au fost sfătuiți duminică să nu plece la drum, dacă este posibil, în aceste regiuni, relatează agenția MTI.

Serviciul Național de Meteorologie a anunțat duminică seara că a prelungit pentru luni avertizările de vreme rea pentru opt județe din vestul și sud-vestul țării, din cauza zăpezii și a rafalelor de vânt care pot atinge pe alocuri 70 de kilometri pe oră.

În Franța, un grup de turiști britanici a fost blocat cea mai mare parte a weekend-ului într-o sală municipală din Alpi, din cauza ninsorilor abundente. Potrivit AFP, turiștii au reușit să ajungă în stațiunile din Savoia, unde situația a revenit la normal luni.

Citește mai multe detalii pe Mediafax