Nintendo lanseaza GameCube

Apropo.ro / 21.11.2001, 01:28
Nintendo lanseaza GameCube
Compania japoneză Nintendo va lansa, duminică, pe piața americană, cel mai recent joc video al său - consola GameCube de ultimă generație, care va intra în competiție cu PlayStation 2, dezvoltat de Sony Corp și cu Xbox, lansat în această


Compania japoneză Nintendo va lansa, duminică, pe piața americană, cel mai recent joc video al său – consola GameCube de ultimă generație, care va intra în competiție cu PlayStation 2, dezvoltat de Sony Corp și cu Xbox, lansat în această săptămînă de Microsoft.

Noul joc video, care îl are ca personaj central pe îndrăgitul instalator Mario, va costa 199 de dolari, cu 100 de dolari mai puțin decît produsele similare ale companiilor rivale.

Chiar dacă aceasta este prima lansare a companiei Nintendo în Statele Unite din ultimii cinci ani, specialiștii se așteaptă ca GameCube să obțină cele mai mari vînzări dintre toate consolele prezente, în acest moment, pe piața jocurilor video.

„GameCube se va poziționa, încă de la început, pe o poziție înaltă în clasamentul celor mai bine vîndute jocuri video, fiind un cadou ideal pentru Crăciun în următorii cîțiva ani”, a declarat Trip Hawkins, director executiv al revistei de specialitate 3DO Co.

În timp ce Xbox și PlayStation 2 se adresează în principal tinerilor, GameCube este mai potrivită pentru copii cu vîrste cuprinse între 6 și 14 ani, segmentul de piață vizat în mod tradițional de Nintendo.

De asemenea, consola producătorului japonez nu este decît o platformă hardware pentru jocuri și nu permite, precum Xbox sau PlayStation 2, citire de DVD sau conectarea la Internet.

Lansarea GameCube a fost programată inițial pentru începutul lunii noiembrie, dar a fost amînată pentru a se asigura un număr suficient de console.

Pentru prima zi de comercializare, compania niponă va pune la dispoziția magazinelor aproximativ 700.000 de console, estimînd că va vinde pînă la sfîrșitul anului circa 1,1 milioane de jocuri.

În schimb, o serie de analiști preconizează că Nintendo va avea nevoie de 1,2-1,3 milioane de aparate pentru a face față cererii.

Sursa: Mediafax