Nissan – obiective indeplinite in avans

Apropo.ro / 11.02.2002, 10:07
Nissan - obiective indeplinite in avans
Nissan Motor, cel de-al treilea mare constructor de autovehicule de pe piața nipona, a anunțat ca și-ar putea îndeplini în cursul lunii martie, cu un an înainte de data prevazuta inițial, obiectivele privind profitabilitatea și diminuarea datoriilor Acest

Nissan Motor, cel de-al treilea mare constructor de autovehicule de pe piața nipona, a anunțat ca și-ar putea îndeplini în cursul lunii martie, cu un an înainte de data prevazuta inițial, obiectivele privind profitabilitatea și diminuarea datoriilor

Acest anunț confirmă reușita programului de restructurare derulat și redresarea companiei după o gravă criză, care a adus-o în urmă cu trei ani în pragul falimentului. „Mai sînt multe de făcut, dar Nissan este acum o companie auto substanțial mai bună”, a apreciat Christopher Richter, analist al HSBC Securities.

De altfel, compania a precizat că la încheierea actualului plan de reorganizare va demara un nou program, al cărui obiectiv principal va fi creșterea cu un milion de unități a vînzărilor de pe piața globală pînă în luna martie a anului 2005, la un volum anual de 3,5 milioane de unități vîndute. De asemenea, programul are în vedere obținerea unei rate de creștere de opt procente a profitului operațional și eliminarea în totalitate a datoriilor diviziei de automobile.

Nissan, la care grupul francez Renault deține un pachet de 36,8% din acțiuni, mai are în vedere reducerea cu 15% a cheltuielilor, noul program de restructurare fiind stabilit pentru următorii trei ani. Această țintă se adaugă la obiectivul de diminuare cu 20% a costurilor de operare prevăzut în actualul plan.

Sursa:www.mediafax.ro

Tags: