Niște babe vor reprezenta Rusia la Eurovision 2012

Apropo.ro / 08.03.2012, 16:40
Buranovskie Babushki (Bunicile din Buranovo) vor reprezenta Rusia la Eurovision 2012 în Azerbaidjan, cucerind inimile rușilor cu cântecele lor în limba Udmurt.

Buranovskie Babushki au reușit să câștige finala din Rusia, pentru a reprezenta țara la Eurovision 2012, învingându-i chiar și pe Dima Bilan și Yulia Volkova, câștigătorii Eurovision 2008.

Băbuțele au vârste cuprinse între 43 și 74 ani și vin din orașul Buranovo, Udmurtia (parte din Federația Rusă) unde au devenit cunoscute după ce au trecut de la cântece populare la interpretări internaționale în limba lor maternă, Udmurt.

Deși au devenit extrem de cunoscute, acestea nu și-au schimbat stilul de trai, impresara grupului declarând pentru un post TV că sunt conștiente că interesul oamenilor în ce fac ele poate dispărea la fel de repede cum a apărut.

Grupul și-a mai încercat norocul la Eurovision și în 2010 dar nu au trecut mai departe atunci. Rămâne de văzut cum vor fi percepute de celelalte țăr participante și ce șanse vor avea să câștige Eurovision 2012.