Nivel de exigenta ridicat si pentru sesiunea de toamna a bacalaureatului

Apropo.ro / 19.08.2011, 00:28
Nivel de exigenta ridicat si pentru sesiunea de toamna a bacalaureatului
Ministriul Daniel Funeriu avertizeaza: "cei care au invatat vor lua bacalaureatul, cei care nu, nu vor lua".

Nivelul de exigenta la bacalaureatul din toamna va fi la fel ca in prima sesiune si vor trece examenul doar cei care au invatat, a declarat, joi ministrul Educatiei, Daniel Funeriu

„Cei care au invatat vor lua bacalaureatul, cei care nu, nu vor lua. Nivelul de exigenta va fi exact acelasi ca in prima sesiunea, organizarea poate fi chiar mai buna, pentru ca este a patra sesiune pe care o desfasuram. Totul este securizat pentru a doua sesiune a bacalaureatului, care va fi corecta, iar cei care nu au invatat nu vor lua bacalaureatul”, a spus ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Ministrul Daniel Funeriu sustine ca ar fi o greseala ca exigenta la bacalaureatul din toamna sa scada dupa un examen corect si cinstit.

„Ar fi o greseala sa scadem standardele si sa se faca un pas inapoi dupa ce am aratat Romaniei ca se poate sa fii corect si cinstit. Ma bucur ca lumea s-a obisnuit ca in acest minister lucrurile se desfasoara corect. Elevii care nu au reusit la examenul de bacalaureat din vara pot promova in toamna daca vor invata, daca se vor pregati, daca vor munci serios. Standardele nu vor fi scazute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelasi”, a mai spus ministrul Daniel Funeriu.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!