„No Monti Day” la Roma, împotriva măsurilor de austeritate – FOTO

Apropo.ro / 28.10.2012, 16:00
Mii de manifestanți de stânga și de extremă stânga au început să defileze sâmbătă în centrul Romei, pentru a protesta în cadrul unei "No Monti Day" împotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului italian.

 

Marșul a început în jurul orei 12.30 GMT (15.30 ora României) și este strict supravegheat de poliție pentru a se evita orice degenerare, așa cum s-a întâmplat în cadrul unei manifestații similare convocate de „indignați” în urmă cu un an împotriva lui Silvio Berlusconi, în timp ce Italia era în plină furtună financiară.

„Cu Europa care se revoltă, să îndepărtăm Guvernul Monti”, se putea citi pe un banner de mari dimensiuni ce se afla în deschiderea marșului care a plecat din Piazza della Repubblica, în apropiere de gara Termini, și se îndreaptă către Piazza San Giovanni situată la o distanță de 1,5 kilometri.

Manifestanții arborau marionete gigantice ale lui Mario Monti, Angela Merkel și Barack Obama. Ei răspundeau în special la apelul Partidului Comunist al Muncitorilor, al Refondării Comuniste și al sindicatelor autonome.

Citiți mai multe despre acest subiect pe Mediafax.ro.