Noapte alba pret-a-porter, la Brașov

Apropo.ro / 17.06.2006, 14:40
Noapte alba pret-a-porter, la Brașov
Nimic simplu. Totul sofisticat. Așa s-ar putea rezuma cea de-a patra ediție a Festivalului White Night Fashion de la Brașov, în care pe parcursul a patru ore au fost prezentate zece colecții pret-a-porter și haute couture. Costurile necesare pentru realizarea

Nimic simplu. Totul sofisticat. Așa s-ar putea rezuma cea de-a patra ediție a Festivalului White Night Fashion de la Brașov, în care pe parcursul a patru ore au fost prezentate zece colecții pret-a-porter și haute couture.

Costurile necesare pentru realizarea acestui eveniment s-au ridicat la aproximativ 30.000 euro, iar pe podium au defilat, joi seara, în jur de 100 de manechine și 30 copii, potrivit lui Mircea Chiru, organizator al festivalului.

„Festivalul a fost gândit cu accent pe segmentul pret-a-porter, având ca scop, pe lânga cultivarea bunului gust, promovarea ținutelor care se poarta pe strada și care pot fi cumparate din magazin”, a spus Chiru.

Spectacolul nu a urmarit o anumita tema. Și nici nu a beneficiat de vreo regie artistica. Organizatorii au preferat sa dea mâna libera invitaților. Rezultatul a fost o combinație de teme și stiluri, din care s-au remarcat rafinamentul anilor ’60 cu detalii retro (broderii, dantela, aplicații din matase naturala și cristale Swarovski) și o obsesie pentru contraste și combinații îndraznețe.

Cea mai aplaudata apariție a fost colecția de lenjerie Unikid, în care au fost antrenați 30 de copii cu vârste între 3 și 12 ani. O colecție vesela și colorata, însa împinsa la extrem, în final, prin ținute potrivite mai degraba adulților (furouri de dantela transparente și bikini).

Unele dintre cele mai spectaculoase apariții au avut marcile Kaftan și Discobol. Prima a pornit de la povestea „pacatului originar” în care Eva îl ademenește pe Adam cu un mar. Kaftan a îmbracat aceasta poveste în piele și accesorii western. Discobol a ieșit din tipare. A adus pe catwalk o colecție de îmbracaminte pentru bucatari și chelnerițe și a încheiat cu pijamale și halate de baie.

Alte nume prezente la festivalul de o zi de la Brașov au fost Nichi – Cristina Nichita, Lux Lorelei, Stefanel, Uniconf, s’Oliver, Lady, Sign și George Hojbota.

Edițiile trecute ale festivalului au reunit designeri precum Doina Levintza, Agnes Toma și Catalin Botezatu.

Mediafax