„Noapte Înstelată”, a lui Van Gogh, recreată digital și cu multitouch

Apropo.ro / 13.02.2012, 16:00
"Noaptea Înstelată", pictată de Vincent Van Gogh, este una dintre cele mai cunoscute lucrări din lume, iar acum a ajuns subiectul unui proiect modern, care interacționează cu pictura prin intermediul tehnologiei multitouch.

Cu un sentiment teribil în fața mareției Universului, Vincent Van Gogh a pictat cerul înstelat înlănțuind cerul, luna și stelele într-un ritm unduios.

Planul este frumos calculat, copacii sunt profilați pe fundal, echilibrând compoziția, iar spiralele de lumină străbat cerul ca niște valuri, dând naștere unor reprezentări extrem de stilizate ale Galaxiei.

Artistul Petros Vrellis a reușit să îmbunătățească această magnifică lucrare, adaptând-o la tehnologia de astăzi.

Reproducerea acestuia a „Nopții Înstelate” îți permite să înteracționezi cu viziunea lui Van Gogh, datorită panoului multitouch.

Proiectul conține 80.000 de particule care „plutesc” în rezoluția full HD de 1920 x 1080, la o viteză de 30 de cadre pe secundă.

Rezultatul final, susținut și de o coloană sonoră, este incredibil și este o experiență care ar trebui reprodusă și cu alte mari lucrări artistice ale istoriei noastre.