Noapte italiana si arii cu surprize

De: Manuela Stoicescu / 05.12.2007, 11:12
Noapte italiana si arii cu surprize
Seara dedicata celor cinci tenori insotiti de Metropolitan International Simphony Orchestra a adus cu ea o farama din farmecul marilor concerte...

Seara dedicata celor cinci tenori insotiti de Metropolitan International Simphony Orchestra a adus cu ea o farama din farmecul marilor concerte organizate anual in preajma Craciunului in grandioasele sali ale Europei.

Desi per ansamblu o reprezentatie clasica, concertul de la Sala Palatului a iesit din tipare prin energia si jovialitatea tenorilor, gesturile jucause, legatura intensa cu publicul si intimitatea tesuta in cele aproape doua ore de spectacol.

Programat pentru ora 19:00, concertul a debutat cu jumatate de ora mai tarziu in fata a aproximativ 2000 de oameni. Dupa pauza sala devenise aproape neincapatoare iar atmosfera devenise parca una de sarbatoare.

Giuliano di Filippo, Luigi Frattola, Vicenzo Sanso, Stoyan Daskalov si Orfeo Zanetti au cantat arii celebre din opere de Verdi, Donizetti, Rossini, Puccini si colinde, precum “Ave Maria”, “Nessun dorma”, “La donna e mobile”, “Silent Night” si “O brad frumos”. Publicul i-a insotit cu aplauze iar la sfarsit cei cinci impreuna cu dirijorul au fost chemati de trei ori inapoi in fata microfoanelor.



“Noaptea celor cinci tenori”, aceasta noapte italiana in care, la adapost de ploaie sufletele tuturor s-au lasat purtate pe acorduri de vioara si versuri de colinde – a devenit in scurt timp un eveniment pe care, cu siguranta, multi si-ar dori sa-l revada