Noaptea alba a muzeelor din Romania

Apropo.ro / 15.05.2008, 10:54
Noaptea alba a muzeelor din Romania
Noaptea de 17 spre 18 mai, incepand cu orele 16.00 si pana in zori la orele 04.00, se va transforma in zi pentru muzeele din Bucuresti si din tara.

Noaptea de 17 spre 18 mai, incepand cu orele 16.00 si pana in zori la orele 04.00, se va transforma in zi pentru muzeele din Bucuresti, dar si din alte judete alte tarii. Noaptea alba a Muzeelor se afla la cea de-a patra editie si 12 institutii (din Capitala) isi vor deschide portile vizitatorilor.

"Toate muzeele din Bucuresti vor fi deschise si intrarea va fi gratuita", a declarat Mircea Angelescu, directorul Directiei Patrimoniu Cultural National din Ministerul Culturii si Cultelor.

Noaptea alba a muzeelor va fi asociata cu Ziua Europei. Muzeele aflate in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor, printre care Muzeul Bran, Muzeul Brukenthal, Muzeul National de Arta sau Muzeul Satului, vor fi deschise publicului in "Noaptea alba a muzeelor". Insa, acestea nu sunt sigurele muzee care vor fi deschise. "Am emis o recomandare prin care am cerut ca si muzeele care nu se afla in subordinea ministerului sa fie deschise, cu acces gratuit, si sa aiba un program prelungit in aceasta noapte", a mai spus Angelescu.

RATB sprijina evenimentul si va pune la dispozitia doritorilor autobuze care vor face circuite nocturne intre Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National “George Enescu”, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Taranului Roman.