Noaptea Muzeelor 2013: Un muzeu din România, recomandat de CNN Travel

De: Gabriela Voicu / 09.05.2013, 14:30
Noaptea Muzeelor 2013: Un muzeu din România, recomandat de CNN Travel
Pe 18 mai 2013 vom asista la o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și aflat la a noua ediție. Evenimentul este patronat și anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei și, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopții Muzeelor în anul 2009. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, instituite de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa vor sărbători în 2013 evenimentul. În România, peste patruzeci de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă.

Într-un articol publicat în ediția online a CNN Travel, jurnaliștii americani recomandă cinci muzee din Europa, printre care și unul din România. Este vorba despre Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, unde, spun cei de la CNN, vor avea loc evenimente de tip „flash mob”. Aceștia mai menționează muzeele din orașul francez Mulhouse, Castelul Fontainebleau din Franța, Muzeul Hergé din Belgia și Muzeul KriÅ¡jÁnis Barons din Letonia.

Muzeul de Artă Ploiești

În urmă cu nouă ani, Ministerul Culturii din Franța a organizat, pentru prima dată, Noaptea Muzeelor în orașul Mulhouse, care se mândrește cu cel mai mare număr de muzee din Franța, după Paris, potrivit CNN. Ulterior, evenimentul s-a extins pe întregul continent, la ediția de anul acesta fiind implicate 3.000 de muzee din Europa, dintre care 100 se află în România.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional și asigură o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar și al unei campanii de promovare la nivel național. De asemenea, din 2011, RNMR coordonează și organizarea circuitului muzeal din București, care a fost inițiat în anul 2008, de Muzeul Național de Artă al României.