Noaptea Muzeelor 2014: Spectacol de teatru în Cimitirul Bellu din Capitală

De: Carmen Ulian / 16.05.2014, 09:00
Noaptea Muzeelor 2014: Spectacol de teatru în Cimitirul Bellu din Capitală
Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2014, în Cimitirul Bellu va avea loc spectacolul "Viață de cimitir", în regia Rodicăi Popescu-Bitănescu.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și aflat deja la a zecea ediție. Evenimentul este patronat, în mod tradițional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor.

Anul acesta, pe 17 mai, la Noaptea Muzeelor participă peste 150 de instituții muzeale și organizații de cultură și educație din aproximativ 50 de localități din România.

HARTA NOAPTEA MUZEELOR 2014

În București, 33 de instituții – muzee și organizații culturale sau de educație – își așteaptă publicul până târziu în noapte, la expoziții, concerte, spectacole, proiecții, performance-uri și ateliere interactive, pentru experiențe de neuitat.

Circuitul între muzee este asigurat de autobuzele RATB, prin linia specială Noaptea Muzeelor, înființată cu sprijinul Primăriei Municipiului București.

Programul evenimentului organizat de muzeul Bellu cuprinde, între orele 19.00 și 21.30, tururi ghidate gratuite prin care sunt prezentate o parte din lucrările ansamblului muzeal.

În mod cu totul deosebit, spațiul neconvențional al cimitirului Bellu va găzdui, între orele 22.00 și 23.30, în premieră, spectacolul de teatru „Viață de cimitir”, având-o pe actrița Rodica Popescu Bitănescu atât în rolul principal, cât și în ipostaza de regizor.

Publicul prezent la eveniment se va putea delecta, în ultima parte a programului, cu un recital de muzică clasică, desfășurat până la ora 01.00 (ora închiderii).