Noaptea Muzeelor – program european, editia 2006

Apropo.ro / 15.05.2006, 12:03
Noaptea Muzeelor – program european,  editia 2006
Perioada de desfasurare: sambata 20 mai, orele 19,30-01,00... Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti, participant si in acest an la proiectul european Noaptea Muzeelor initiat in anul 2005 de catre Ministerul Culturii din Franta, va invita sa petreceti o seara

Perioada de desfasurare: sambata 20 mai, orele 19,30-01,00…

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti, participant si in acest an la proiectul european Noaptea Muzeelor initiat in anul 2005 de catre Ministerul Culturii din Franta, va invita sa petreceti o seara cu adevarat minunata.

Programul activitatilor:

1) 19,30 – 20,30: Hai-hui prin Beijing conferinta publica dedicata fascinantului patrimoniu cultural din Capitala Chinei.
• Conf. Ioana MATACHE, director general adjunct al Muzeului.

2) 20,45 – 21,30 : „Copiii” licuricilor – concurs de costume si deghizari fluorescente realizate de catre copii.
• Prezinta actrita Oana Ditu de la Teatrul de Papuși LIBELULA.
• Face painting-ul copiilor participanti va fi realizat de catre make-up artistii firmei VITAMINA VESELA.

3) 21,30 – 22,00 : Festival de podoabe, costume si arme apartinand diferitelor comunitati de pe glob. Vor fi prezentate, in premiera, intr-un spectacol inedit, desfasurat la lumina facliilor si în ritmuri salbatice de tobe, piese de etnografie mondiala din patrimoniul Muzeului National de Istorie Naturala « Grigore Antipa ».
• Comentariu stiintific: Alexandru IFTIME, muzeograf
• Spectacol organizat cu participarea membrilor Asociatiei Culturale INDART.

4) 23,00 – 24,00
• Colectare entomologica de insecte nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale.
• Interceptarea speciilor de lilieci din gradina Muzeului cu ajutorul detectorului de ultrasunete. Demostratiile vor fi realizate de catre cercetatorii Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, cu participarea vizitatorilor voluntari. (demonstrațiile vor avea loc numai in conditii de vreme favorabila) sau
• Insectele zilelor și nopților noastre – conferinta dedicata metodelor, instrumentelor si instalatiilor utilizate în colectarea stiințifica a insectelor. (prezentarea se va desfasura in amfiteatrul Muzeului, numai in conditii de vreme nefavorabila)
• Conf. dr. Aurora STANESCU

5) Spectacolul de sunet si lumina organizat în Sala Pestilor (parter, expunerea permanenta) în colaborare cu firma VIDEOLINK, este accesibil vizitatorilor in tot intervalul cuprins intre orele 20,30 si 01,00.

6) Vizitarea Muzeului in intervalul 20,30-01,00 este gratuita.

Participarea la evenimentele trecute în program (atat ca si concurenți cât și ca spectatori sau voluntari) este tot gratuita și se face prin inregistrarea numarului de persoane și a activitaților alese, prin e-mail, la adresa [email protected] sau la telefon 312.88.26, interior 137.

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”