Noi aparitii in colectia THRILLER de la Polirom

Apropo.ro / 26.07.2007, 13:26
Noi aparitii in colectia THRILLER de la Polirom
"Thriller", cea mai noua colectie de traduceri din literatura universala de la Polirom, numara in prezent 14 titluri. Pe lista celor mai noi aparitii se numara doua carti ce stau la baza unor ecranizari celebre: "L.A. Confidential" de James Ellroy – roman ecranizat in 1997, cu o distributie

„Thriller”, cea mai noua colectie de traduceri din literatura universala de la Polirom, numara in prezent 14 titluri. Pe lista celor mai noi aparitii se numara doua carti ce stau la baza unor ecranizari celebre: „L.A. Confidential” de James Ellroy – roman ecranizat in 1997, cu o distributie de exceptie: Kim Basinger, Russell Crowe si Kevin Spacey; un film care a cucerit doua premii ale Academiei Americane de Film, un premiu BAFTA si un Glob de Aur – si „Colectionarul de oase” de Jeffery Deaver, carte ecranizata de Studiourile Universal, cu Denzel Washington si Angelina Jolie in rolurile principale.

L.A. Confidential
James Ellroy

L.A. Confidential este un thriller politist plasat in decorul Los Angelesului anilor ’50. In centrul actiunii se afla trei politisti, fiecare avind cite un secret intunecat: promitatorul Ed Exley, un tinar din „lumea buna”, bogat si manierat, masivul Bud White, loial si cam marginit, si Jack Vincennes, zis „Tomberon”, un politist ajuns vedeta media. Ancheta asupra careia se concentreaza cartea scoate la iveala taine pe care nici unul dintre cei trei protagonisti nu ar fi vrut sa le vada dezvaluite, unele vechi de citeva decenii, multe legate de viata lor personala. In tesatura complexa de crime, prostitutie, pornografie si… desene animate, devine tot mai greu sa stabilesti cine sint vinovatii si cine trebuie sa faca dreptate.

Marele niciunde
James Ellroy

Un roman scris in stilul care l-a consacrat pe Ellroy: dur si captivant. Danny Upshaw, un politist tinar si ambitios, incepe o ancheta legata de uciderea si mutilarea unor homosexuali. Mal Considine, anchetator la Procuratura Districtuala, se implica intr-o ancheta privind activitatea subversiva a comunistilor de la Hollywood si incearca sa obtina custodia fiului sau adoptiv. Buzz Meeks, politist corupt si codos al lui Howard Hughes, lupta impotriva comunismului pentru bani. Si toti trei ajung sa traiasca cele mai negre cosmaruri imaginabile. Ca toate volumele lui Ellroy, Marele niciunde este mai mult decit un simplu thriller politist. E o fresca a Americii anilor Â’50, o lume dinamica, descrisa cu realism si verva narativa.

Colectionarul de oase
Jeffery Deaver

Lincoln Rhyme, fostul sef al departamentului de medicina legala al politiei din New York, a fost cel mai reputat specialist in domeniu din S.U.A., a carui pricepere devenise legendara. Insa, in urma unui accident nefericit, ramine complet paralizat si se retrage din activitate pina cind scenariul neobisnuit al unei crime il sileste sa revina in arena plina de provocari pe care o parasise fara voie. Un roman in care atentia pentru detalii este dublata de un deosebit simt al suspansului.

Omul disparut
Jeffery Deaver

Omul disparut construieste o noua enigma pentru mintea geniala a criminalistului Lincoln Rhyme si pentru simturile alerte ale tenacei sale partenere, Amelia Sachs. Primul episod il reprezinta „evaporarea” aparent inexplicabila a unui ucigas urmarit si inconjurat de politie dintr-o sala de clasa a unui conservator newyorkez. In curind, disparitia este urmata de o serie de crime din ce in ce mai singeroase, opera unui maestru iluzionist ce intinde capcane la fiecare pas. Pe masura ce numarul victimelor creste si timpul acordat se apropie vertiginos de sfirsit, cei doi eroi trebuie sa patrunda tot mai adinc dincolo de ceturile si jocurile de oglinzi amagitoare pentru a impiedica o razbunare teribila ce ar putea deveni scamatoria suprema, disparitia finala a ingeniosului asasin.

Dolmen
Nicole Jamet, Marie-Anne Le Pezennec

Un secret intunecat, cu radacinile in vehile mistere si legende celtice. Actiunea romanului se petrece pe o insula din largul coastelor Bretaniei. Marie Kermeur, inspector la politia din Brest, revine acasa pentru a se casatori cu marinarul Christian Brehat, iubitul ei din copilarie. Dar o serie de crime ale caror prime victime sint membrii familiei Mariei ii silesc sa amine nunta. Se pare ca motivul acestor asasinate este un naufragiu misterios provocat in joaca de actualele victime, pe atunci copii, cu 30 de ani in urma, imitind legenda locala a Jefuitorilor de corabii, un grup de localnici din secolul al XVIII-lea care faceau sa esueze vasele in trecere pe linga insula pentru a le jefui. Marie se implica in investigatie, ajutata de un specialist in crime rituale de la politia din Paris si, pe parcurs, descopera o serie de secrete intunecate despre propria ei origine, despre logodnicul ei si despre locuitorii insulei.

Tags: