Noi exercitii militare ale bombardierelor strategice rusesti

Apropo.ro / 17.09.2007, 19:45
Noi exercitii militare ale bombardierelor strategice rusesti
Bombardierele strategice rusesti vor face o serie de zboruri de antrenament cu realimentare aeriana, în timpul exercitiului, programat pentru perioada 18-21 septembrie, a declarat luni un oficial al Fortelor Aeriene ruse, relateaza RIA Novosti, în pagina electronica. "Pe parcursul

Bombardierele strategice rusesti vor face o serie de zboruri de antrenament cu realimentare aeriana, în timpul exercitiului, programat pentru perioada 18-21 septembrie, a declarat luni un oficial al Fortelor Aeriene ruse, relateaza RIA Novosti, în pagina electronica.

„Pe parcursul exercitiilor din 18-21 septembrie, bombardiere strategice rusesti Tu-160, Tu-95 si Tu-22M3, si avioane cisterna Il-78 vor desfasura zboruri de lunga durata, de zi si de noapte, cu realimentare în aer,” a declarat colonelul Aleksandr Drobisevski.

General-maiorul Pavel Androsov, comandantul departamentului de aviatie strategica din cadrul Fortelor Aeriene rusesti, va superviza exercitiul.

Moscova a anuntat la jumatatea lunii august ca zborurile de rutina ale bombardierelor strategice vor fi reluate si vor avea caracter permanent, arealele patrulate cuprinzând si zone de tranzit si de productie economica.