Noi nume pe afişul Festivalului ELECTRIC CASTLE 2015!

De: Nicoleta Nicolae / 19.03.2015, 14:00
Noi nume pe afişul Festivalului ELECTRIC CASTLE 2015!
Faimoşi sau în căutarea succesului, toţi îşi vor găsi un loc pe una dintre cele 6 scene cu care Electric Castle îşi aşteaptă publicul, între 25-28 iunie a.c., la Castelul Banffy.

Festivalul confirmă, astăzi, prezenţa pe afişul oficial a The Glitch Mob, Maya Jane Coles, APPARAT, CASSY, BREACH, MONOPHONICS. Este locul spre care aspiră şi câştigătorii concursului „Own the stage”, aleşi din peste 200 de înscrieri în concurs.

Impresionanta trupă The Glitch Mob, sunt conform organizatorilor festivalului must see-ul acestei ediţii! Americanii vor veni pentru prima oară în Transilvania, Electric Castle fiind inclus în turneul mondial de promovare al ultimului lor album „Love, Death, Immortality” alături de festivaluri ca Bonnaroo, Ultra, Coachella sau EDC.

Trio-ul format din Justin Boreta, Ed Ma si Joshua Mayer sunt una dintre puţinele nume din industria muzicii electronice care au reuşit să-şi creeze un sound unic şi inconfundabil. Show-ul lor este unic şi exploziv, cei trei mixând live de pe instrumente construite special pentru ei. Nu degeaba, oameni din întreaga lume îi consideră trupa cu unul dintre cele mai spectaculoase show-uri live, la ora actuală.

„Noua regină a underground”, Maya Jane Coles,  este şi ea confirmată şi va susţine un show pe scena Dance Garden RBMA. Un artist foarte norocos, dar şi foarte talentat, Maya Jane Coles a cunoscut succesul rapid şi uşor atipic pentru o personalitate din zona underground.

FOTO: zolitoth.ro

Vizibilitatea ei masivă (în ultimii 2 ani a apărut pe copertele a peste 14 reviste din lume) completează munca intensă pe care tânăra o are în studio unde acoperă toate aspectele din producţie; îşi compune piesele, şi le produce, şi le mixează, fiecare etapă e practic parte din ea. Cu siguranţă, între miile de oameni care îi accesează producţiile zilnic sunt şi mulţi fani români, care o vor întâlni la Electric Castle.

Revista Billboard o nominaliza pe Maya Jane Coles alături de CASSY ca fiind artistele ce trebuie văzute live măcar odată în viaţă. Lucru acesta este posibil chiar la EC 2015, unde ambele vor fi prezente pe Dance Garden. Cassy este un DJ foarte atent la detaliile producţiilor sale, care simte foarte bine ce îşi doreşte publicul. Este rezident al clubului Panorama din Berlin, oraş în care s-a şi mutat din 2013 pentru a-şi confirma prezenţa în rândul celor mai promiţătoare talente ale scenei electro.

APPARAT/Sasha Ring a influenţat puternic în ultimii 10 ani scena muzicală electronică. Un artist care a trecut prin multe genuri, el s-a apropiat mult în ultimii ani de muzica ambientală. Foarte iubit pe scena berlineză, Apparat va veni la festival în formula DJ set, cu care va evolua pe scena Dance Garden RBMA.

„Psychedelic soul” – cei de la MONOPHONICS  şi-au găsit singuri o definiţie a muzicii pe care o produc şi pe care o vor prezenta în EC 2015. O trupă inspirată de gloriile muzicii soul din anii ’70, dar cu un sound foarte modern ce i-a făcut să fie prezenţi pe scenele unor festivaluri importante din întreaga lume.

Stilul Bass music este adus în festival şi de BREACH, un producător britanic ce a reuşit să se detaşeze prin influenţele complexe ce le aduce în muzica sa, venind din stiluri foarte diverse precum jazz, hip hop sau soul.
Şi pentru că Electric Castle e mereu surprinzător, anul acesta Zoli Toth Project a fost ales să fie cel care sparge tiparele pe care unii s-ar grăbi să le impună festivalului.

Doi percuţionişti, un violonist şi un violoncelist vor face să răsune acorduri de Bach în spaţiul baroc al castelului Banffy. Nu e prima oară când muzica clasică revine la castel mulţumită EC, dar de data această o va face într-o reinterpretare gândită de către Adrian Enescu, compozitorul cu care Zoli Toth a colaborat pe proiectul „Bach in Showbiz”.

Pentru a doua oară în scurta sa istorie, Electric Castle îşi deschide porţile către artişti români votaţi de propriii fani. „Own the stage”, competiţia lansată în urmă cu câteva săptămâni, a adus un număr de 78 de trupe din întreaga ţară înscrise.

Niciun stil de muzică nu a fost lăsat pe dinafară, de la rock la indie, de la electro la alternative, toţi au aşteptat voturile publicului pentru a trece în finala. Peste 1.500 de oameni au votat cele 15 trupe selectate în finala competiţiei iar câştigătorii vor putea fi văzuţi Boiler Stage.

Dintre finalişti au fost aleşi 10 câştigători (5 în urma votului public şi 5 aleşi de juriul EC). Trupele câştigătoare sunt: Kryptonite Sparks, Mere, None of the Above, Stema, Brum, Baba Dochia, Fierbinteanu, Fluturi pe Asfalt, Harlequin Jack, Positive John.

FOTO: zolitoth.ro

Alţi 200 de DJ au trimis materialele lor, respectiv câte un mix de cel puţin 20 de minute. Cei 10 câştigători care vor avea şansa să evolueze în Stables, Silent Dance sau Booha Mansion sunt Klaus EB, George Allen, Qualia, DAVID GRN, Dubmunk, andrew keepit, Brusten, S-T-PHAN, Fishman, Lexz.

BILETE

Bilete pentru festival pot fi achiziţionate de pe electriccastle.ro, prin aplicaţia EC (iOS & Android), din Reţeaua Eventim sau de pe eventim.ro. Detalii pe http://electriccastle.ro/ro/tickets.

Până în 1 aprilie a.c., preţul unui abonament PROMO PASS este de 259 de lei.

*

Electric Castle 2015 înseamnă deja: Rudimental, Fatboy Slim, Netsky Live, Sigma, Sub Focus, Parov Stellar Band, Nouvelle Vague, The Cat Empire, Flight Facilities, James Zabiela, Ellen Allien, Roni Size Reprazent, The Subways, SIRIUSMODESELEKTOR, Dub Pistols, High Contrast, Pop Killers, Soom T, GUTS, Asian Dub Foundation, Dub Phizix, Benny Page, Blomqvist Live, Vadim, Cosmin TRG, DC Breaks, Radikal Guru, D/R/U/G/S, Vakula, Eliphino, Subcarpaţi şi Şuie Paparude, The Model, DJ Shiver, Synkro, Bambounou, French Fries, Pixelord, The Mad Proffesor & Brother Culture şi alţi zeci de artişti pe care îi puteţi descoperi pe www.electriccastle.ro.