NOI PROTESTE, anunțate pentru astăzi în București și în marile orașe: Manifestanții vor schimbarea clasei politice

Apropo.ro / 05.11.2015, 16:00
NOI PROTESTE, anunțate pentru astăzi în București și în marile orașe: Manifestanții vor schimbarea clasei politice
Noi proteste sunt anunțate să aibă loc, joi seară, în București și în mai multe orașe din țară, pentru a treia zi la rând, după ce revolta din stradă, generată de tragedia din Clubul Colectiv, a dus la demisia Guvernului Victor Ponta, manifestanții vrând acum schimbarea clasei politice.

Marți seară, după cele trei zile de doliu național și după un marș al tăcerii în memoria victimelor dinCclubul Colectiv, peste 25.000 de persoane au ieșit în stradă pentru a-și exprima revolta. Mesajul de pe Facebook pentru chemarea oamenilor în stradă era: „Demisia Piedone, subordonaților lui și tuturor celor răspunzători” și „Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificați în numele șpăgii!”.

În urma protestelor, miercuri dimineață, premierul Victor Ponta a anunțat că își depune mandatul, precizând că speră că demisia Guvernului său satisface cerințele oamenilor care au fost în stradă și adăugând că este nevoie de soluții raționale. Ulterior, și primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedona, anunța că demisionează din funcție, spunând că-și asumă vina morală pentru tragedia din Clubul Colectiv.

Citeste mai mult aici!