Noi reguli pentru Red Light District din Amsterdam

Apropo.ro / 14.01.2009, 08:00
Guvernul olandez a decis sa supravegheze cu mare atentie prostitutia din Red Light District.

Guvernul olandez a decis sa trateze cu o mai mare atentie prostitutia din Red Light District, instaland multe camere de supraveghere.

Chiar daca prostitutia este legala in Olanda, guvernul inca lupta impotriva crimelor care au loc dincolo de vitrinele doamnelor.

Drogurile, banii spalati si vanzarea fetelor sunt in spatele lucrurilor urate. Tocmai din aceasta cauza, inca din 2007, s-a dat startul la montarea camerelor de supraveghere in zonele unde se practica prostitutia. In acest fel autoritatile vor putea identifica fiecare neregularitate.

Autoritatile spun ca vor sa stie daca femeile sunt fortate sa se prostitueze, daca sunt abuzate sau exploatate. Prin supravegherea zonelor se cunosc "sefii" fetelor, iar astfel ele pot fi ajutate daca se intampla ceva.

Chiar daca prostitutia este legalizata, inca mai exista bordeluri care asteapta licenta de functionare. Acestea trebuie sa detina o lista a angajatilor, pare ceva birocratie, insa este nevoie de siguranta ca nicio femeie nu este obligata sau fortata sa se prostitueze.

Pentru "doamnele noptii" bordelul este o solutie mai buna decat strada. In acest fel, fetele sunt obligate sa aiba un dosar medical curat.

red district

Securitatea "doamnelor noptii" este bine pusa la punct. Fetele nu au dreptul sa isi exercite meseria pe cont propriu, de altfel ele nefiind in siguranta in aceasta situatie.

Numai in Alkmaar sunt 125 de bordeluri. Alkmaar este un oras situat in nordul Amsterdamului.

Noile reguli impuse de guvern sunt acceptate de catre patronii de bordeluri. Nimeni nu doreste inchiderea tuturor caselor de toleranta, insa acestea sunt restrictiile care trebuiesc acceptate pentru ca lucrurile sa se desfasoare "in liniste".

Organele de politie au dreptul sa verifice orice persoana care isi petrece timpul in Red District. Daca va treziti ca va perchezitioneaza corporal fortele de ordine, nu va speriati, ei cauta mai degraba criminalii, armele si drogurile.

Ce mai este nou prin Amsterdam? 18 cladiri ce aveau ca destinatie vanzarea de sex, acum s-au transformat in case de moda. Or fi devenit olandezii mai interesati de fashion decat de sex?

Oricum nu va speriati, fetele sunt inca la posturi!

P.S. Incepand cu 1 noiembrie 2008 s-a interzis consumul de ciuperci halucinogene, care se gaseau in smart shop-uri. Ciupercile halucinogene sunt la fel de periculoase precum cocaina sau heroina.

red district