Noi sensuri unice în Capitală. Bulevardul Barbu Văcărescu va fi reconfigurat

De: Carmen Ulian / 02.12.2014, 13:12
Noi sensuri unice în Capitală. Bulevardul Barbu Văcărescu va fi reconfigurat
Se va introduce sens unic pe Calea Floreasca, iar linia de tramvai de pe Barbu Văcărescu va fi mutată lângă trotuar.

Primăria Capitalei va introduce sens unic pe Bulevardul Barbu Văcărescu și pe Calea Floreasca. Pe Barbu Văcărescu, de la intersecția cu Bd. Lacul Tei, circulația se va desfășura în sens unic pe direcția spre Nord, până la intersecția cu Șos. Pipera. Pe Calea Floreasca va fi introdus sens unic spre Nord, de la intesecția cu Ștefan cel Mare până la intersectia cu str. Glinka, iar de la intersecția cu Șos. Pipera pana la intersectia cu Glinka este sens unic in sens invers, spre centrul orașului. Strada Glinka va deveni și ea arteră cu sens unic, pe direcția Calea Floreasca – Barbu Văcărescu.

Pe Calea Floreasca va fi permisă circulația în ambele sensuri doar pentru mijloacele de transport în comun, taxiuri și mașinile de intervenție 112.

Introducerea sensurilor unice va fi precedată însă de o serie de lucrări ample de reabilitare a carosabilului și a liniei de tramvai pe Barbu Văcărescu. Pe această arteră, linia de tramvai va fi mutată de pe centru pe margine, lângă trotuar. Astfel, tramvaiul va circula pe partea dreaptă a bulevardului, pe sensul de mers dinspre Șoseaua Pipera spre Ștefan cel Mare, iar călătorii vor coborî direct pe trotuar.

Primăria Capitalei a terminat lucrările de amenajare pentru intoducerea sensurilor unice pe Bd. Lacul Tei și pe strada Ramuri Tei.

Și pe Bd. Pache Protopopescu și Șos. Iancului se va introduce sens unic, pe e segmentul cuprins între Piața Pache Protopopescu și intersecția cu Șoseaua Pantelimon. Pe această porțiune se va circula doar pe sensul dintre Piața Protopopescu către Șos. Pantelimon.

Pe un singur sens se va circula și pe Șos Pantelimon (începând cu intersecția cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului și se continuă cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulație admis este dinspre Șos. Pantelimon către Bd. Ferdinand.

Sens unic va fi introdus și pe Strada Progresul de la Răzoare și până la intersecția cu strada C. Istrati. Mai exact, se va circula doar pe sensul dinspre Răzoare spre C. Istrati. Șoferii se vor putea întoarce pe Șos. Viilor, unde se va introduce sens unic pe segmentul intersecția cu Bd. George Coșbuc și str. Constantin Istrati.

Alte sensuri unice