Noi specii acvatice au fost descoperite sub Antarctica

Apropo.ro / 05.01.2012, 15:00
Noi specii acvatice au fost descoperite sub Antarctica
O echipa formata din mai multi biologi marini a descoperit o lume noua, plina de specii nedescoperite pana in prezent, la mare adancime sub Antarctica.

Biologi marini ai Universitatilor Oxford si Southampton impreuna cu mebrii ai Centrului Oceanografic National din Marea Britanie si ai Societatii de Supraveghere a Antarticii au descoperit, folosind un ROV (vehicul telecomandat), multe specii noi de vietati marine nedescoperite pana acum.

Acestia au „scanat” East Scotia Ridge (Creasta de Est a Scotiei) aflata sub Antarctica, o zona plina de izvoare hidrotermale unde au descoperit specii noi de vietati marine care, in lipsa soarelui, isi extrag energia din chimicalele eliberate de aceste izvoare.

Cercetatorii au descoperit colonii intregi de noi specii de crabi, stele de mare, sau caracatite inghesuite in jurul gurilor de evacuare ale izvoarelor hidrotermale, la o adancime de 2.400 de metri.

De asemenea acestia au fost surprinsi ca nu au gasit vietatile care in mod normal traiesc in jurul unor astfel de surse termale, dovedindu-le ca inca mai este mult de descoperit, cel putin la nivel oceanic.