Noi specii de delfin au fost descoperite în Australia

De: Mihaela Enache / 04.11.2013, 11:00
Noi specii de delfin au fost descoperite în Australia
O nouă specie de delfini cu cocoașă a fost descoperită înotând în apele din largul coastei de nord a Australiei.

Delfnul cu cocoașă crește până la opt metri în lungime și variază în culoare de la gri închis până la roz și/sau alb.

Această specie trăiește în general în apele de coastă, delte, estuare, și apare de-a lungul Oceanului Indian și Oceanului Pacific, până la coasta din Australia

Pentru a determina numărul de specii distincte din familia delfinilor cu cocoașă, cercetători de la Wildlife Conservation Society, Muzeul American de Istorie Naturală, au examinat istoria evolutivă a acestei familii de mamifere marine atât în ceea ce privește caracteristicile fizice, cât și datele genetice.

Deși delfinul cu cocoașă din Atlantic este o specie recunoscută, această cercetare oferă cele mai bune dovezi pentru a împărți specia delfinului cu cocoașă Indo-Pacific în trei specii, dintre care una este complet nouă pentru știință.

„Pe baza concluziilor analizelor noastre combinte morfologice și genetice, putem sugera că delfinul cu cocoașă include cel puțin patru membri de specie”, a declarat Dr. Martin Mendez, director adjunct al WCS’s Latin America și Caribbean Programme și principalul autor al studiului.

Autorii propun o recunoaștere a cel puțin patru specii din familia delfinilor cu cocoașă: delfinul cu cocoașă Atlantic (Sousa teuszii), care apare în Oceanul Atlantic de Est, pe partea de vest a Africii, delfinul cu cocoașă Indo-Pacific (Sousa plumbea), ce variază din zona centrală până în vestul Oceanului Indian.

O altă specie de delfin cu cocoașă Indo-Pacific (Sousa chinensis), se găsește în partea de est a Oceanului Indian și partea de vest a Oceanului Pacific, iar o a patra specie Sousa se găsește în nordul Australiei și rămâne să fie numită.