Mai mulți primari din Harghita s-au întrecut, vineri, într-un inedit concurs de gatit, organizat în aer liber, accentul fiind pus pe pastrarea rețetelor tradiționale de tocanița și gulaș, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Concursul desfașurat în localitatea Frumoasa, aflata în apropierea municipiului Miercurea Ciuc, a reunit noua echipe ale comunelor și orașelor învecinate cu municipiul Miercurea Ciuc, fiecare condusa de primarul fiecarei localitați. Reprezentanții autoritaților locale au gatit în ceaune puse pe focuri aprinse în aer liber tocanițe și gulașuri tradiționale, folosind mai multe kilograme de carne, ciuperci, cartofi, ceapa și diverse condimente.
Regulamentul competiției culinare organizate cu ocazia Zilelor Județului Harghita a prevazut respectarea rețetelor tradiționale de preparare a tocaniței și gulașului, fiecare echipa trebuind sa prezinte bucatele într-un mod special și sa alature bauturile potrivite fiecarui fel de mîncare.
Juriul alcatuit din bucatari cu experiența și din cunoscatori ai tradițiilor culinare din zona au stabilit ca adevarații cîștigatori ai concursului sa fie participanții și curioșii adunați în gradina de la Frumoasa, aceștia avînd posibilitatea sa guste din mîncaruri și sa aprecieze calitațile culinare ale proaspeților aleși locali.
Mediafax