Noile legi ale Educatiei, in dezbatere publica

Apropo.ro / 17.12.2007, 13:11
Noile legi ale Educatiei, in dezbatere publica
Noile legi privind invatamantul si statutul personalului didactic au fost afisate pe site-ul MECT si se vor afla in dezbatere publica o luna.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a lansat, luni, noul pachet de legi privind invatamantul preuniversitar, superior si statutul personalului didactic, care flexibilizeaza sistemul de finantare, da importanta scolilor si ofera deschidere universitatilor.

Proiectele au fost afisate pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si se vor afla in dezbatere publica o luna, timp in care vor putea fi aduse sugestii si amendamente. Acestea vor fi analizate, evaluate si, dupa caz, integrate in proiect. Dupa definitivare, proiectul va intra in dezbatere parlamentara, pentru a putea fi supus votului, a anuntat Adomnitiei, in cadrul unei ceremonii organizate in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Proiectele de legi au fost definitivate in acest an, in urma discutiilor dintre reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), ai sindicatelor si cei ai comunitatii academice. Pachetul legislativ contine Legea Invatamantului Preuniversitar, Legea Invatamantului Superior si Statutul Personalului Didactic.

Pachetul de legi urma sa fie lansat in 24 octombrie, dar a fost amanat din mai multe motive, printre care si discutiile privind invatamantul in limba minoritatilor si alegerea rectorilor.

Â