Noile masuri fiscale vor „subtia” numarul cazinourilor

Apropo.ro / 27.05.2009, 10:19
Noile masuri fiscale vor
Pentru a aduce mai multi bani la buget, Guvernul va majora semnificativ taxele pentru jocurile de noroc

Pentru a stopa inmultirea cazinourilor, dar si pentru a aduce mai multi bani la bugetul de stat, Guvernul va majora semnificativ taxele pentru jocurile de noroc, cu o crestere de pana la patru ori in cazul cazinourilor. Autoritatile estimeaza ca vor obtine astfel un plus de venituri anual, de la 101 milioane de lei in 2009 la 202,4 milioane de lei in 2010 si la 269 milioane de lei in 2013.

In plus, activitatea din cazinouri va fi in permanenta monitorizata de Ministerul Finantelor. Astfel, sistemul electronic central al fiecarui cazinou va fi conectat cu un terminal situat la Finante, care va permite accesul si monitorizarea tuturor castigurilor, a premiilor acordate, dar si a altor operatiuni. In timp ce autoritatile sustin ca doar 40% din salile de jocuri sau cazinouri isi vor inchide portile, gratie noilor masuri, patronii acestora spun ca peste 80% din firme vor falimenta, iar statul nu va incasa sumele preconizate.

Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania, crede ca "Taxele sunt enorme. Platim deja 17 taxe. Peste 80% din cazinouri se vor inchide sau vor lucra la negru, daca se va adopta ordonanta”. Potrivit lui Constantinescu, anul trecut, toate jocurile de noroc au adus la bugetul de stat peste 100 de milioane de euro.