Nokia Morph – demonstratia video a conceptului

Apropo.ro / 26.02.2008, 14:48
Nokia Morph - demonstratia video a conceptului
Nokia Morph a starnit interesul tuturor, inca de la primele imagini. Desi este doar un concept, aparitia dispozitivului ne va schimba stilul de viata

Telefonul flexibil Nokia Morph a starnit interesul tuturor, inca de la primele imagini. Desi este doar un concept, aparitia in viitor a unui astfel de dispozitiv ne va schimba cu siguranta stilul de viata. In prezentarea succinta de ieri, vorbeam despre capacitatea lui Morph de a se transforma.

Imagineaza-ti cum dintr-un telefon obisnuit devine PDA, headset sau bratara. Mai mult decat atat, nano-materialele din care este construit Nokia Morph sunt “vii” si au capacitatea de a interactiona cu mediul inconjurator oferindu-ti informatii despre anumiti compusi chimici din aer, spre exemplu. Nu mai zic de incarcarea solara. Prin extrapolare, cladiriile din viitor vor fi acoperite de celule solare ce vor reprezenta principala sursa de energie. Revin la conceptul Nokia si mentionez ca suprafata “inteligenta” se curata singura – este hidrofoba. Si, nu in ultimul rand, cum vei observa in clipul de mai jos, interfata nu putea fi altfel decat senzitiva (haptica).

Mai multe detalii in Go4it!