Nokia pleaca de la Jucu!

Apropo.ro / 29.09.2011, 10:44
Nokia pleaca de la Jucu!
Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, pentru a-si eficientiza productia si a reduce costurile.

Un comunicat de presa al Nokia arata ca „(…) Nokia intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj, Romania, pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei”.

Potrivit comunicatului, masura va afecta aproximativ 2.200 de oameni – cei care lucreaza in fabrica si cei din retelele de distributie si livrare -, dar si aproximativ 1.300 de oameni din cadrul diviziei Location & Commerce.

Fabrica de la Jucu a fost inaugurata in septembrie 2008, dupa o investitie de 60 milioane euro. La acel eveniment oficialii spuneau ca ar trebui sa se ajunga la 3.500 de angajati in momentul cand capacitatea de productie urma sa atinga maximul. La mai putin de trei luni de la deschidere, fabrica Nokia trimisese in somaj tehnic o mica parte dintre angajati, din cauza crizei si a scaderii cererii.

In primavara Nokia si-a schimbat conducerea, numindu-l pe Stephen Elop de la Microsoft in functia de CEO. Acesta a admis ca Nokia este in criza si ca a pierdut masiv cota pe piata telefoanelor mobile, de la peste 50% acum patru ani, la circa 25% in prezent. Nokia a anuntat in aprilie un plan de restructurare care se concretiza prin concedierea a 4.000 de angajati pe plan mondial, dintre care 120 in Romania.