Nokia: telefoane de 24.000 euro

Apropo.ro / 23.01.2002, 17:05
Nokia: telefoane de 24.000 euro
Nokia a lansat prima companie de telefonie mobila de lux, Vertu Ltd, care va oferi telefoane celulare lucrate manual, cu ornamente din aur sau platina, la un preț dublu fața de cel al unui autoturism obișnuit, transmite Reuters. Vertu Ltd, subsidiara indepedenta a


Nokia a lansat prima companie de telefonie mobila de lux, Vertu Ltd, care va oferi telefoane celulare lucrate manual, cu ornamente din aur sau platina, la un preț dublu fața de cel al unui autoturism obișnuit, transmite Reuters.

Vertu Ltd, subsidiara indepedenta a operatorului finlandez, va începe sa comercializeze primele modele de telefoane în prima parte a acestui an, piețele avute în vedere de companie fiind Statele Unite, Europa și Asia.

Prețul mediu al unui astfel de aparat va fi de 24.000 de euro (21.240 de dolari). Telefoanele, care vor funcționa în sistem GSM, vor putea fi placate cu platina, echipate cu un ecran cu afișaj din cristale de safir, iar calitatea sunetului va fi similara unei simfonii de Mozart, se arata într-un comunicat al companiei.

Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, spera ca Vertu sa dea naștere unui nou segment de piața, cu o profitabilitate ridicata, într-o perioada în care ritmul de creștere a vînzarilor din domeniu a încetinit semnificativ.

„Inițiativa reprezinta un salt uriaș fața de ceea ce exista în acest moment pe piața. Pentru a crea aceasta companie o luam de la zero și încalcam toate regulile”, a declarat Frank Nuovo, director în cadrul subsidiarei Nokia.

Noua companie, pentru construcția careia conducerea Nokia lucreaza în secret de peste cinci ani, va fi finanțata de operatorul finlandez, dar va avea propria echipa de conducere și va angaja mai mult de 200 de persoane.

Spre deosebire de companii rivale, care au încercat, la rîndul lor, sa scoata ediții limitate ale unor telefoane mobile de lux doar ca aspect, Nokia a mers ceva mai departe și a dezvoltat și o noua tehnologie, special pentru aceasta categorie de aparate.

În timp ce operatorul finlandez se va ocupa de detaliile tehnice ale telefoanelor, Vertu le va asambla și personaliza în funcție de preferințele clienților.

De asemenea, aparatele vor fi dotate cu antene, microfoane și afișaje de înalta calitate.

„Nu facem doar un înveliș estetic pentru un produs deja existent”, a mai aratat Nuovo, adaugînd ca elementul cheie al noilor telefoane este ca pot fi permanent îmbunatațite din punct de vedere tehnic.

Încercarile anterioare de acest fel au aparținut companiei americane Motorola, care a oferit telefoane cu ornamente din aur și diamante, și Ericsson, care a lansat o serie de telefoane placate cu aur. Modelele acestor companii au fost extrem de populare în rîndul oamenilor de afaceri din Orientul Mijlociu.

Mediafax