Nokia va concedia încă 4.000 de angajați

De: Marian Andrei / 08.02.2012, 13:09
Nokia va concedia încă 4.000 de angajați
Grupul finlandez Nokia va concedia 4.000 de angajați de la trei fabrici din Finlanda, Ungaria și Mexic, producția de telefoane urmând sa fie mutată în Asia.

Decizia de a muta producția propriu-zisă de telefoane este dictată de considerente economice: în Asia, Nokia beneficiază de costuri mai reduse datorită proximității față de furnizorii de componente și de mână de lucru mai ieftină.

Cele trei fabrici care vor fi afectate de această măsură – Komarom (Ungaria), Reynosa (Mexic) și Salo (Finlanda) – vor fi reprofilate în unități de personalizare a smartphone-urilor pentru piețele din Europa, America de Nord și America Latină, potrivit unui comunicat al grupului.

„În urma acestor planuri, numărul etapelor de producție și volumul de muncă de la Komarom, Reynosa și Salo se vor reduce substanțial. Schimbările vor afecta un total de aproximativ 4.000 de angajați„, se mai arată în comunicat.

Nokia a anunțat în aprilie 2011 că va concedia 7.000 de angajați și a anunțat în septembrie concedierea altor 3.500 de persoane, dintre care 2.200 la Cluj