Nokia va face 5 mobile pe secunda la Cluj

Apropo.ro / 11.01.2008, 11:09
Nokia va face 5 mobile pe secunda la Cluj
Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va demara activitatea de productie de la fabrica sa din Romania pe data de 11 februarie.

Compania finlandeza Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va demara activitatea de productie de la fabrica sa din Romania pe data de 11 februarie, unitate unde vor fi asamblate cate cinci mobile pe secunda. Fabrica Nokia este localizata in comuna Jucu din judetul Cluj.

Activitatea va demara cu un singur schimb de lucru, de la ora 6 dimineata, si va consta in asamblarea telefoanelor mobile si introducerea acestora in cutii. Angajatii din sectorul de productie primesc un salariu de 800 de lei (220 de euro) si bonuri de masa.

In prima etapa Nokia a angajat 500 de oameni, numarul angajatilor urmand sa atinga in final 3.500, potrivit estimarilor directorului fabricii Nokia din Romania, John Guerry. American de origine, Guerry este angajat al Nokia de trei ani. Inainte de a prelua jobul din Romania, el a condus una dintre fabricile Nokia din Statele Unite.

Urmatoarea etapa de productie va fi reprezentata de extinderea programului de lucru, pana la trei schimburi.

Compania Nokia desfasoara si in prezent procese de recrutare si selectie pentru personalul din productie. Pana la data efectiva de la care fabrica isi va incepe activitatea personalul deja selectat este implicat in stagii de pregatire, pana in momentul demararii productiei.