Nopti albe in librarii pentru Harry Potter

Apropo.ro / 16.07.2007, 12:38
Nopti albe in librarii pentru Harry Potter
Librăriile Humanitas, Cărturești și NOI vor fi deschise în noaptea de 20 spre 21 iulie, când va fi lansat la nivel internațional al șaptelea și ultimul volum din seria "Harry Potter" a autoarei britanice J.K. Rowling "Harry Potter and the Deathly

Librăriile Humanitas, Cărturești și NOI vor fi deschise în noaptea de 20 spre 21 iulie, când va fi lansat la nivel internațional al șaptelea și ultimul volum din seria „Harry Potter” a autoarei britanice J.K. Rowling

„Harry Potter and the Deathly Hallows” va fi pus în vânzare în România la ora 02.00 noaptea, iar cititorii își vor putea rezerva un exemplar în limba engleză prin bonurile de precomandă disponibile în librării. În plus, librăriile pregătesc petreceri de lansare ce vor aminti de atmosfera din romanele cu celebrul vrăjitor.

Astfel, Librăriile Humanitas anunță că așteaptă cititorii într-o atmosferă de Hogwarts, cu felinare, făclii și lumânări, magicieni, baghete magice, dulciuri, jocuri și concursuri cu premii. Cei care se vor înscrie în aceste librării într-una dintre casele de magie pot câștiga marele premiu al lansării: ultimul volum „Harry Potter”. Un număr total de zece librării Humanitas vor fi deschise în noaptea lansării, în orașele Alba Iulia, București (Librăria Humanitas Kretzulescu de pe Calea Victoriei), Cluj, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu, Timișoara și Ploiești.

Librăriile Cărturești pun la cale lansări împreună cu importatorul Nautilus, în București, Iași și Timișoara. La fel ca acum doi ani, bucureștenii sunt așteptați pe strada Arthur Verona de lângă cinema Patria, care va fi transformată în zonă pietonală și de distracție.

Cutiile vor ajunge în România sigilate, iar până în noaptea de 20 spre 21 iulie, deschiderea lor este interzisă. Potter-maniacii își vor putea cumpăra volumul „Harry Potter and the Deathly Hallows” și de la Librăria NOI de la Sala Dalles, la prețul de 105 lei. Ediția în limba română a cărții va fi lansată de Editura Egmont pe 1 decembrie.

Seria „Harry Potter” este unul dintre cele mai mari succese editoriale din istorie. Până în prezent, primele șase volume, traduse în 64 de limbi străine, s-au vândut în 325 de milioane de exemplare în lumea întreagă și un nou curent se va crea odată cu lansarea celui de-al șaptelea volum.

Mediafax

Tags: