Nora Dincă – Săptămîna de vreme a încîntat Europa

Apropo.ro / 13.10.2008, 00:00
Nora Dincă - Săptămîna de vreme a încîntat Europa
Emisiunea de la Realitatea a primit de la Societatea Europeană de Meteorologie trofeul de excelenţă pentru comunicare. Nora Dincă s-a alăturat acum un an acestei emisiuni şi ne explică de ce Europa crede că vremea se vede bine din... România.

Prezentatoarea Nora Dincă este unul dintre cei 14 membri ai echipei premiate la Amsterdam şi crede că, pentru selecţia lor, cel mai mult a contat originalitea formatului. “Nicăieri în Europa nu a mai fost produsă, pînă la noi, o astfel de emisiune”. Conceptul original îi aparţine Anei-Maria Caia, producător general în 2005. La ”Săptămîna de vreme” nu aflăm doar informaţiile meteo, ci şi poveşti adevărate despre mediul în care trăim şi despre cum putem să-l protejăm.

Dacă în timpul săptămînii, la Realitatea TV se difuzează infomaţii meteo de 12 ori pe zi, în producţia de du­minică, putem să ne punem inclusiv întrebări despre tot ce ne înconjoară. Deşi este unul dintre prezentatorii proiectului, Nora Dincă spune că pentru ea e mai puţin important dacă ninge sau plouă şi că niciodată nu şi-a cumpărat o umbrelă!

”Mi se pare mai importantă starea vremurilor decît starea vremii! De cînd am copilul însă, îmi prinde bine să ştiu de cu seara ce hăinuţe să-i pre­gătesc pentru grădiniţă. În schimb, mi se pare esenţial să privim viitorul acestei planete şi dincolo de generaţia copiilor nostri. Aşa cum foarte frumos spunea cineva: ”.

Realitatea, la masă cu ZDF

Importanţa trofeului Societăţii Europene de Meteorologie este subliniată şi de televiziunile care au luat în alţi ani acest premiu de excelenţă în comunicare. În 2006, NRK Norwegian Broadcasting Corporation a difuzat timp de o săptămînă numai programe legate de fenomene de vreme extremă. O performanţă a acestui post a fost şi interviul pe care l-au realizat cu Al Gore.

Anul trecut, premiul de excelenţă a fost atribuit televiziunii germane ZDF pentru modul în care a acoperit evenimentele meteo legate de trecerea furtunii-uragan Kyrill peste Germania, în ianuarie 2007.

Săptămîna de vreme – duminică, 18.45, REALITATEA  TV