Norc – Un concurent pentru Google Street View? (Foto&Video)

Apropo.ro / 22.01.2009, 14:30
Daca esti departe de casa, acum te poti plimba virtual pe strazile cartierului tau, si nu numai, cu ajutorul aplicatiei Norc.

Daca nu ati auzit de Google Street View, il puteti incerca aici.

Avand un dispozitiv de fotografiat 360 grade montat pe o masina, angajatii Google s-au plimbat pe strazi si au pozat kilometrii intregi de sosele oferind un alt mod de a privi un oras.

Se pare ca nu sunt singurii pe acest domeniu, avand un concurent puternic in Europa, Norc.

Navigand prin aplicatia lor, nu pot decat sa ii laud pentru initiativa si efortul depus pentru a da o imagine cat mai detaliata a locatiei cautate. Astfel, userii pot identifica mai usor o locatie anume si pot vizualiza un traseu de la un cap la altul, la propriu.

Ca o propunere de imbunatatire a serviciului NORC, ar fi de asteptat ca sa poti trimite altei persoane un link personalizat (locatie, directia de vizualizare), ceea ce ar fi foarte util in cazul stabilirii unor intalniri si nu numai.

In Romania s-au fotografiat, la nivel de strada, mai multe orase printre care: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Poiana Brasov, Sibiu, Targoviste, Timisoara, Valea Prahovei.

O alta imbunatatire ar fi posibilitatea de a exporta un clip video cu un traseu parcurs "pe jos".

Mai jos aveti un set de print-screen-uri cu aplicatia Norc:

Norc
Norc
Norc
Norc
Google Street View Car

 

Mai jos puteti urmari live cum functioneaza aplicatia celor de la Norc:

 

Ce parere ai despre acest serviciu? Ce alte imbunatatiri crezi ca i-ar trebui?