Norm Macdonald, comedian și fostă vedetă „Saturday Night Live”, a murit la 61 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 15.09.2021, 08:13
Norm Macdonald, comedian și fostă vedetă

Norm Macdonald, comedianul, actorul, scriitorul și vedeta „Saturday Night Live”, a murit după o bătălie îndelungată cu cancerul. Avea 61 de ani.

Norm Macdonald luptase cu această bolă timp de aproape un deceniu. „Norm era un original! El a definit umorul american cu onestitate și forță directă ”, a spus pentru publicația Variety Jeff Danis, președintele DPN Talent și unul dintre reprezentanții lui Macdonald.

Zeci de actori de comedie, printre care Seth Rogen, Jon Stewart, Ron Funches și Jim Gaffigan, i-au adus un omagiu lui Norm Macdonald, „unul dintre cei mai mari comedieni care au trăit vreodată”, pe rețelele de socializare.
Comediantul și-a început cariera în showbiz ca scenarist pentru serialul de succes „Roseanne” în 1992, după ce a susținut spectacole în cluburile de comedie din Canada. S-a alăturat distribuției „Saturday Night Live” în 1993, iar în anul următor și-a început memorabilul stagiu la „Weekend Update”, până la începutul anului 1998, când a fost înlocuit de Colin Quinn. Norm Macdonald a fost cunoscut pentru umorul său sec și felul inegalabil în care îi imita pe  Burt Reynolds, David Letterman, Larry King, Quentin Tarantino și mulți alții în timpul celor cinci ani pe care i-a petrecut la emisiune.

Macdonald era gazda show-lui „Weekend Update” în timpul procesului O.J. Simpson, unde a spus una dintre cele mai memorabile glume ale sale, în episodul de după achitarea lui Simpson: „Ei bine, în sfârșit este oficial: crima este legală în statul California”. După concedierea sa de la „Weekend Update”, Norm Macdonald l-a acuzat pe executivul NBC, Don Ohlmeyer, că l-a concediat din cauza bancurilor sale controversate despre Simpson, deși Ohlmeyer dăduse vina pe ratingurile slabe ale emisiunii.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Woody Harrelson face spectacol la emisiunea „Saturday Night Live” (Video)