Noroiul, ingredient de lux la un restaurant din Japonia

De: Gabriela Voicu / 25.01.2013, 12:30
Restaurantul franțuzesc Ne Quittez Pas din Tokyo a devenit celebru datorită specialităților pe bază de pământ pe care le oferă în meniu. Ai mânca așa ceva?

În timp ce mulți bucătari se străduiesc să facă mâncăruri cât mai curate, gustoase și sănătoase, la restaurantul franțuzesc Ne Quittez Pas din Tokyo țărâna este ingredientul-cheie.

Totuși, pământul folosit pentru specialitățile din acest local este special – un sortiment negru din Kanuma, care a fost testat pentru a verifica dacă poate fi comestibil.

Cum a ajuns, însă, pământul în meniul acestui restaurant respectabil? Chef Toshio Tanabe a câștigat o competiție culinară după ce a pregătit un sos cu noroi și de atunci a decis să foloseasca țărâna pentru toate mâncărurile pe care le prepară.

Restaurantul Ne Quittez Pas

În prezent, Ne Quittez Pas oferă specialități care pot costa și 110 $, bazate pe ingredientul-minune.

Jurnaliștii de la RocketNews24 au hotărât să testeze aceste mâncăruri și au vizitat localul din metropola japoneză. Au început prin a mânca supă cu pământ, au continuat cu salată cu dressing care include pământ, au gustat apoi scoici orientale cu pământ și au încheiat cina cu un desert alcătuit din înghețată și pământ. Deși pare de necrezut, jurnaliștii au fost încântați de gustul preparatelor, semn că excentricul chef Tanabe nu a devenit celebru întâmplător.

Supă cu pământ

Deși nu era considerat ingredient de lux, pământul a mai fost folosit în componența unor mâncăruri, însă doar de persoanele care suferă de PICA, o boală care le determină să mănânce obiecte necomestibile. În satul Turban din Indonezia, de pildă, localnicii mănâncă așa-numita „ampo” (țărână gătită).