Norway it’s back!

Apropo.ro / 13.02.2006, 11:47
Norway it's back!
De la A-Ha sau ciudate formații de heavy-metal, Norvegia n-a mai oferit nici o trupa care sa sune atat de bine încat sa fie bagata în seama de industria muzicala mondiala. Pauza a luat însa sfarșit o data cu apariția și lansarea pe piața europeana și

De la A-Ha sau ciudate formații de heavy-metal, Norvegia n-a mai oferit nici o trupa care sa sune atat de bine încat sa fie bagata în seama de industria muzicala mondiala. Pauza a luat însa sfarșit o data cu apariția și lansarea pe piața europeana și americana a formației Royksopp.

Cu primul lor album lansat în 2001, „Melody A.M.”, electronicii de la Royksopp au dat o super lovitura. Un milion de copii vandute în toata lumea la doar o luna de la lansare, 500 de mii de exemplare doar în Anglia. Acest succes i-a adus pe cei doi cantareți, Torbjorn Brundtland și Svein Berge, în turnee alaturi de trupe precum Basement Jaxx și Moby. Dar i-a și propulsat printre cei mai buni remixeri din lume, ocupandu-se astfel de piese ale unor formații precum The Streets sau Coldplay.

Muzica lor este una cu totul aparte fața de tot ce am ascultat cu toții în ultimii 20 de ani. Nu seamana cu nimic cunoscut și totuși aduce cu mii de tonalitați pe care le-am mai auzit. O fața neagra a „electronic body music” combinata în stare aproape perfecta cu un pop puțin învechit, voci expresive și atipice, accente pe care nu le poți atinge nici dupa îndelungi exerciții. Pe scurt, aceasta este prima impresie pe care ți-o lasa muzica facuta de cei de la Royksopp.

Ultimul lor single, „What Else Is There”, de pe albumul „The Understanding” care a fost lansat pe 4 iulie 2005, întrunește toate aceste calitațile… O evocare a lui Kate Bush combinata cu stilul ciudat al lui Bjork. În același timp recunoaștem tonalitați de la Alpha Male cantate de o voce foarte placuta, cea a lui Karin Dreijer din trupa „The Knife”, care te izbește cu un limbaj total necunsocut la început din cauza accentului.

Descopera totul despre trupa Royksopp numai în

Tags: