Notebook Sony cu drive compatibil Blu-ray

Apropo.ro / 17.05.2006, 14:44
Notebook Sony cu drive compatibil Blu-ray
Sony, cel mai mare producator de electronice, a anuntat marti ca va lansa în Japonia, în luna iunie, primul computer de tip notebook din lume echipat cu un drive compatibil cu tehnologia Bluray. Blu-ray, sustinuta de inventatorul formatului, Sony, intra în competitie cu formatul HD

Sony, cel mai mare producator de electronice, a anuntat marti ca va lansa în Japonia, în luna iunie, primul computer de tip notebook din lume echipat cu un drive compatibil cu tehnologia Bluray.

Blu-ray, sustinuta de inventatorul formatului, Sony, intra în competitie cu formatul HD DVD, a carui întrebuintare este sustinuta de un alt producator japonez de electronice, Toshiba.

Cele doua formate folosesc un laser din spectrul albastru, care opereaza la o lungime de unda mai scurta decât laserele din spectrul rosu, ceea ce înseamna ca o cantitate mai mare de informatie poate fi scrisa pe o suprafata egala ca dimensiune cu un mediu DVD actual.

Toshiba a lansat saptamâna trecuta computerele de tip notebook echipate cu un drive compatibil cu discul HD DVD în Japonia si va introduce produsul pe piata americana în aceasta saptamâna.

Reprezentantii Sony apreciaza ca pretul unui dispozitiv de tip notebook se va plasa la 400.000 yeni (3.600 dolari).

Grupul japonez va introduce de asemenea pe piata, în luna iunie, un computer de tip palmtop care utilizeaza memorie flash NAND în locul unui hard disk, potrivit unor reprezentanti ai companiei.

Cotatia actiunilor Sony a înregistrat un avans cu 1,1%, la 5.180 yeni la 5:15 GMT, plasându-se peste nivelul indicelui Nikkei, care a coborât cu 1,5%. Un dolar = 110,3 yeni.

Mediafax Business/ IT