Nou proces antitrust impotriva Microsoft

Apropo.ro / 06.07.2005, 13:03
Nou proces antitrust impotriva Microsoft
Compania Go a intentat procesul antitrust impotriva Microsoft, sustinand ca gigantul software a violat legile antitrust in incercarea de a zadarnici incercarea Go de a intra pe piata sistemelor de operare pentru PC-uri. Procesul a fost intentat la Curtea Districtuala din San Francisco de

Compania Go a intentat procesul antitrust impotriva Microsoft, sustinand ca gigantul software a violat legile antitrust in incercarea de a zadarnici incercarea Go de a intra pe piata sistemelor de operare pentru PC-uri.

Procesul a fost intentat la Curtea Districtuala din San Francisco de catre S. Jerrold Kaplan, fondatorul Go.

„Microsoft a incercat sa „ucida” Go apeland la multe din tacticile de excludere utilizate impotriva Netscape, Sun, Novell si altii”, potrivit plangerii.

Purtatoarea de cuvant a Microsoft, Stacy Drake, a respins acuzatiile lui Kaplan. Drake a mentionat ca tehnologia de recunoastere a scrisului de mana „a avut limitari severe la sfarsitul anilor ´80 si inceputul anilor ´90”.

Desi versiunea pen-enabled a Windows a starnit putin interes, compania a continuat sa promoveze recunoasterea scrisului de mana, mai recent in Windows XP Tablet PC Edition.

Procesul este rezultatul faptului ca Microsoft si-a rezolvat o alta problema antitrust, anuntand ca a facut o intelegere in valoare de 850 milioane $ cu IBM. De asemenea, compania si-a rezolvat problemele atitrust cu Sun Microssytems, AOL Time Warner, Gateway, Be si altii.

Compania Go a fost inclusa in 1994 intr-o subsidiara a AT&T. Revendicarile companiei au fost transferate companiei Lucent in 1996, cand compania s-a despartit de AT&T. Kaplan si-a castigat drepturile asupra revendicarilor Go in luna aprilie.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.