Nou record mondial la băut cafea.. în grup

De: Marian Andrei / 08.10.2013, 10:35
Nou record mondial la băut cafea.. în grup
Un oraș columbian, Tunja, susține că a stabilit un nou record mondial vineri, după ce 13.800 de persoane au băut cafea în piața centrală.

Evenimentul a fost organizat de autoritățile locale ale provinciei Boyaca, în colaborare cu Federația Națională a producătorilor de Cafea. Organizatorii susțin că au trimis dovezile despre cea mai mare „petrecere cu cafea” organizației Guinness World Records, care certifică și ține evidența recordurilor mondiale.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

Pe site-ul Guinness World Records apare, în acest moment, că cel mai mare eveniment de acest gen este cel petrecut în august 2009, când 8.162 de nemți au fost serviți, în Parcul Tineretului din localitatea germană Cologne, cu câte o ice-coffee.

Unul dintre motivele organizării acestui eveniment a fost promovarea consumului de cafea în rândul localnicilor. Deși Columbia produce sortimente de cafea printre cele mai bune din lume (datorită teperaturilor scăzute din munții Anzi), consumul pe cap de locuitor este la jumătate față de cel din Statele Unite și la un sfert față de peninsula scandinavă.