Nou sens giratoriu în Sinaia

Apropo.ro / 01.10.2007, 10:07
Nou sens giratoriu în Sinaia
Un nou sens giratoriu va fi construit, începând cu aceasta saptamâna pe Bulevardul Carol I, principala strada din statiunea prahoveana Sinaia, transmite corespondentul MEDIAFAX. Administratia statiunii vrea sa limiteze traficul de tranzit, în sensul ca


Un nou sens giratoriu va fi construit, începând cu aceasta saptamâna pe Bulevardul Carol I, principala strada din statiunea prahoveana Sinaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administratia statiunii vrea sa limiteze traficul de tranzit, în sensul ca intentioneaza sa-i determine pe soferii care doar traverseaza statiunea si nu opresc în Sinaia sa aleaga soseaua de centura a orasului. Masura este luata, pentru a reduce gradul poluarii cauzate de numeroasele autovehicule care tranziteaza, zilnic, Sinaia.

Sensul giratoriu va fi construit în dreptul Hotelului Intercontinental, la intersectia dintre Bulevardul Carol I si strada Mihail Kogalniceanu. Acesta va fi al doilea sens giratoriu construit în Sinaia în ultima perioada, în conditiile în care saptamâna trecuta a fost finalizata construirea unui sens giratoriu la intersectia dintre Bulevardul Carol I si strada Aosta, din cauza lucrarilor de constructie si amenajare traficul rutier fiind deviat, în mai multe rânduri, pe DN1, soseaua de centura a statiunii.

Primarul statiunii Sinaia a mai precizat ca zona din fata parcului Dimitrie Ghica, situat în centrul orasului, va deveni zona pietonala, statia de autobuz existenta în prezent acolo urmând a fi mutata. Vlad Oprea a mai spus ca proiectul construirii sensului giratoriu si cel al transformarii intrarii în parcul Dimitrie Ghica în zona pietonala vor fi finalizate, cel mai probabil, în cursul lunii aprilie a anului viitor.