Nou sistem de leasing pentru Renault

Apropo.ro / 12.02.2002, 10:16
Nou sistem de leasing pentru Renault
Compania Renault România a lansat, pe piața româneasca, serviciul de leasing financiar, destinat facilitarii achiziționarii de autovehicule Renault și Dacia de catre clienții persoane juridice și fizice, noul produs fiind gestionat de RCI Leasing România

Compania Renault România a lansat, pe piața româneasca, serviciul de leasing financiar, destinat facilitarii achiziționarii de autovehicule Renault și Dacia de catre clienții persoane juridice și fizice, noul produs fiind gestionat de RCI Leasing România

„Pachetul de leasing financiar ofera clienților o procedura rapida, transparenta și comoda pentru cumpararea unui autoturism”, a declarat Gerard Pesson, directorul general al companiei Renault Finanțare România.

Persoanele interesate de autoturismele din gama Renault și Dacia vor completa o cerere de finanțare la unul dintre cei 20 de dealeri Renault din țara, care o vor retransmite la RCI Leasing Romania, iar specialiștii companiei vor da un raspuns la solicitare, așa-numita preacceptare, în cel mult 30 de minute, a explicat Pesson, referindu-se la primul pas al procedurii care trebuie urmata pentru a se intra în posesia unui autovehicul.

Ulterior, clientul va transmite, prin poșta rapida, dosarul de solicitare a finanțarii și va primi un raspuns în termen de 48 de ore, dupa ce RCI Leasing România va încheia analiza aprofundata a documentelor respective. Chiar și dupa acceptarea finala, solicitantul nu va trebui sa se deplaseze la sediul RCI Leasing, întreaga operațiune derulîndu-se prin intermediul dealerului.

Contractul de leasing poate fi încheiat pentru o perioada de 12, 24 sau 36 de luni, cu o dobînda de 18% și un avans minim de 20% sau de maxim 50%. Mașina este asigurata Full Casco, iar costurile asigurarii sînt incluse în ratele de leasing. Asiguratorul este compania Allianz Țiriac.

Pentru a se evita fluctuațiile financiare, oferta de leasing este exprimata în euro. Cursul de contract este cel publicat de BNR, la care se adauga 1%. Baza de calcul este prețul CIP al autovehiculului sau prețul în euro cu taxe, fara TVA. Oferta de leasing mai include o taxa administrativa de 3%. Graficul de plata este conceput pentru rate egale.

Spre exemplu, pentru cumpararea unui automobil Clio Symbol la prețul CIP de 6.457 de euro, se platește un avans minim în valoare de 1.291 de euro, iar rata lunara va fi de 219 euro, fara TVA, perioada de calculație fiind 36 de luni. În cazul unui Renault Megane Scenic, la prețul CIP de 11.996 euro, se va plati un avans minim de 2.399 euro, urmînd ca pe perioada celor 36 de luni rata lunara sa fie de 406 euro, fara TVA. De asemenea, pentru o Dacie SupeRNova Clima la prețul de pornire de 4.706 euro, se va plati un avans de 1.412 euro, rata lunara fiind de 132 euro.

„Prin lansarea acestui produs ne așteptam la o creștere semnificativa a vînzarilor de autovehicule. Obiectivul Renault pentru 2002 este sa comercializeze pe piața româneasca un numar de 8.000 de automobile. Sînt convins ca în acest an procentajul mașinilor vîndute în leasing financiar va fi de peste 50%”, a afirmat Gerard Pesson.

Calculele Renault România sînt încurajate de rezultatele obținute în anul precedent, cînd cifra vînzarilor a fost de 6.254 de automobile, numai în ultimul trimestru al anului aproape jumatate din autovehiculele scoase la vînzare fiind finanțate în leasing. O cerere în creștere pentru un astfel de instrument financiar este remarcata și în cazul cumpararii de autoturisme Dacia, în condițiile în care dupa lansarea ofertei de creditare derulata prin BRD o mașina Dacia din patru este vînduta prin credit, în special catre persoanele fizice.

Înființata la data de 10 ianuarie, RCI Leasing România are un capital social de 500.000 de euro. Cea de-a doua filiala a RCI Banque pe piața româneasca, Renault Finanțare România, funcționeaza din noiembrie 2000, are un capital social de 91.469 euro și este profilata pe formarea și dezvoltarea rețelelor Dacia și Renault pentru vînzarea produselor financiare, precum și pentru promovarea vînzarilor în rate.

RCI Banque are ca obiect de activitate finanțarea vînzarilor Renault și toata lumea, ca și a modelelor Nissan în Europa, prin diverse instrumente financiare. La sfîrșitul anului 2000, compania dispunea de fonduri proprii în valoare de 1,6 miliarde de euro, la un capital social de 100 de milioane de euro și un total al activelor de 16,8 miliarde de euro. În aceeași perioada, RCI Banque a înregistrat un profit net de 141 milioane de euro, numarul contractelor financiare încheiate cu clienții din cele 18 țari în care desfașoara activitați fiind de circa un milion.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: