Noua lege care va schimba lumea modei

De: Gabriela Voicu / 03.01.2013, 13:45
Noua lege care va schimba lumea modei
De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare o lege care le interzice manechinelor să mai defileze sau să apăra în ședințe foto cu un indice de masă corporală mai mic de 18,5, în ultimele 3 luni.

Manechinele din Israel vor trece la cură de îngrășare. De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare o lege care le interzice să mai defileze sau să apăra în ședințe foto cu un indice de masă corporală mai mic de 18,5, în ultimele 3 luni.

Politicienii au explicat că trebuie luptat cu anorexia deoarece afectează tot mai multe tinere, care se compară cu topmodelele și ajung să se înfometeze.

Multe manechine au un indice de masă corporală mai mic de 18,5, ceea ce le plasează în categoria persoanelor subponderale, a căror sănătate ar putea fi în pericol.

Bar Rafaeli, celebrul topmodel de origine israeliană, se încadrează fără probleme în noile standarde impuse de legislatori, are peste 57 de kilograme la înălțimea de 1,74 m și indicele 18,8, considerat normal.

Bar Rafaeli

Restricțiile merg și mai departe. Fotografiile de modă nu mai pot fi retușate cu ajutorul computerului, pentru a le face pe modele să „pâră” mai slabe.

Companiile care nu vor să renunțe la Photoshop când își fac reclamă sunt obligate să pună etichete pe fotografii, care anunță privitorul că imaginea a fost modificată digital.

Studiile arată că tot mai mulți copii și adolescenți sunt nemulțumiți de propria înfățișare, fără să țină cont că formele perfecte din poze ale vedetelor sunt rezultatul prelucrării pe computer.