Noua listă de medicamente compensate

Apropo.ro / 23.12.2013, 14:50
Noua listă de medicamente compensate
Cele mai multe medicamente incluse pe noua listă de compensate, care ar putea intra în vigoare odată cu pachetul serviciilor de bază - probabil la 1 martie, potrivit lui Eugen Nicolăescu -, sunt pentru cancer, diabet, boli reumatice, prevenirea accidentelor vasculare și hepatite virale.

Noua listă, dată publicității duminică de Ministerul Sănătății (MS), a fost elaborată de 16 comisii cu peste 120 medici, profesori și academicieni, a precizat ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Specialiștii din comisii propun ca din cele 130 de molecule admise pe noua listă, 120 să fie prescrise utilizându-se protocoale specifice, care vor fi obligatorii.

Propunerea este făcută după analizarea a 167 de dosare depuse la MS, din care 130 au fost admise, 36, respinse, iar un dosar nu a fost evaluat, fiind incomplet.

Comisia și-a asumat această propunere de listă„, a subliniat ministrul Sănătății.

Potrivit MS, cele mai multe molecule și indicații terapeutice de pe noua listă sunt pentru cancer (inclusiv leucemii), diabet, boli reumatice, prevenirea accidentelor vasculare (anticoagulante) și hepatite virale.

De asemenea, lista conține, printre altele, medicamente pentru insuficiență cardiacă cronică, boli rare, Parkinson, epilepsie, osteoporoză, tratamente post-transplant (în cazul respingerii grefei) și episoade depresive majore.

Citește mai multe detalii despre lista medicamentelor compensate, pe Mediafax.ro