Noua metodă prin care să eviți taxa de înmatriculare auto

Apropo.ro / 23.11.2012, 13:30
Noua metodă prin care să eviți taxa de înmatriculare auto
Românul găsește soluția perfectă pentru orice problemă. Chiar și atunci când trebuie să plătească taxa de înmatriculare pentru mașinile din Bulgaria.

De câteva luni au apărut firme în Bulgaria care se ocupă cu închirierea mașinilor pentru cetățenii români care vor să scape de taxa de înmatriculare.

Prețurile variază în funcție de modelul mașinii alese, dar și de perioada pe care se face închirierea. Această metodă de a fenta plata taxei de înmatriculare este în favoarea celui care închiriază mașina de la proprietarul din Bulgaria, nemaifiind pus astfel în postura în care să se trezească că acesta vrea bani în plus sau că nu s-au plătit anumite taxe obligatorii pentru mașina.

De obicei plăteam 150 de euro pe an la proprietarul bulgar, dar acum au început să ceară și banii pe impozite și ajung să plătesc și 360 de euro. Dacă ar fi să înnoiesc actele din trei în trei luni și să plătesc 150 de euro de fiecare dată, nu mai e rentabil să înmatriculezi la bulgari. Au apărut însă în Bulgaria firme de închirieri mașini cu patroni români și bulgari, care îți înmatriculează mașina și apoi ți-o închiriază pe trei sau cinci ani„, spune proprietarul unui autoturism înmatriculat la bulgari.

În România, înmatricularea unui autoturism costă 1.300 de euro, în timp ce la bulgari costă doar 400 de euro.

Procura este o invenție a românilor. Nu îți trebuie nicio dovadă că este mașina ta dacă circuli cu o mașină înmatriculată în altă țară atât timp cât nu există plângere că aceasta ar fi furată sau în neregulă„, spune Bogdan Oprea, patronul unei firme de înmatriculări autoturisme în Bulgaria.