Noua transa, ISPA pentru infrastructura de mediu si transport

Apropo.ro / 22.04.2002, 16:45
Noua transa, ISPA pentru infrastructura de mediu si transport
Romania va mai primi de la Uniunea Europeana, in cadrul programului ISPA, pentru imbunatatirea infrastructurii de mediu si transport, peste 150 milioane euro, fonduri de care va beneficia Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei. Ministrul Integrarii, Hildegard Puwak, a semnat

Romania va mai primi de la Uniunea Europeana, in cadrul programului ISPA, pentru imbunatatirea infrastructurii de mediu si transport, peste 150 milioane euro, fonduri de care va beneficia Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei. Ministrul Integrarii, Hildegard Puwak, a semnat acordurile pentru inca trei proiecte, la care contributia Romaniei va fi de peste 65 milioane euro.

Cele trei proiecte vizeaza reabilitarea drumului national DN 6, pe sectiunea Drobeta-Lugoj, pentru care suma de la UE este de peste 138 milioane euro, reabilitarea liniei de cale ferata de granita Curtici-Arad-Deva-Simeria, cu o finantare ISPA de 600.000 euro, si modernizarea sistemului de apa potabila si cel al apelor uzate in Pascani, pentru care UE a alocat 12 milioane de euro.

Astfel, Romania ocupa primul loc în randul statelor candidate în ceea ce priveste angajarea asistentei financiare nerambursabile ISPA, fondurile nerambursabile ajungand, in fiecare an, la suma de circa 640 de milioane de euro.

Sursa:www.euroconsulting.ro

Tags: